Uutiset

Tervakoskella haettiin asetelmia trialin SM-taistoon

Nuoruus haastaa kokemuksen. Se on pelin henki SM-trialissa taistossa himmeämmistä mitaleista.

Neljä viimeistä mestaruutta voittanut Henri Himmanen on ylivoimainen suosikki tänäkin vuonna, mutta ykkösmiehen takana 22-vuotias Mika Kivelä haastaa tosissaan konkariajaja Jussi Haapasen.

-Viime vuoden SM-kolmossijan haluan keikauttaa ylöspäin, ja uskon, että siihen on myös mahdollisuudet, Kivelä sanoi sunnuntaina Tervakoskella.

-Kokemus on varmasti vahvuuteni, mutta ei sekään loputtomiin riitä, Haapanen myötäili.

Tervakosken kansallisessa 24 jakson kilpailussa Haapanen (9 virhepistettä) vei eliittiluokan voiton ylivoimaiseen tyyliin ennen Kivelää (39). Kyse ei kuitenkaan ollut SM-osakisasta, ja kärkiajajat korostivatkin olevansa vasta lämmittelemässä talven jäljiltä.

Kivelällä on vielä paljon totuttautumista, sillä hän vaihtoi pyörämerkkiä viime kesän jälkeen.

-Eka kisa uudella pyörällä. Muuten tuntui hyvältä, mutta kytkin alkoi luistaa, Kivelä kertoi.

Haapasella puolestaan on ollut selvä painopiste harjoittelussa. Hän on voittanut lähes parikymmentä SM-mitalia ja kertoo iäkseen ”yli nelikymppinen”, mutta juuri nyt hän näkee ajamisessaan paljon parantamisen varaa.

-Viime vuonna oli vaikeuksia pysyä aikajaksoissa. Koko kevään olen yrittänyt parantaa sitä, mutta helppoa ei ole ollut. Välillä tuntuu, ettei tule mitään, mutta välillä tuntuu tosi hyvältä, Haapanen tuumi.

Aurinko armahti

Haapanen edustaa tamperelaista Hämeen Moottorikerhoa ja Kivelä Vantaan Moottorikerhoa. Isäntäseurana toimineella Tervakosken Moottorikerholla ei ollut edustusta eliittiluokassa, mutta A-luokassa Sami Mannila sijoittui toiseksi.

TeMK:n menestys oli parasta yli 40-vuotiaiden sarjassa, missä Jukka Kuusinen johti isäntäseuran kolmoisvoittoon.

Ratojen kunto Tervakosken metsissä oli hyvä. Viime päivien aurinko oli sulattanut lumet ja kuivattanut pahimmat liukkaat pois.

-Kun tänne ajeltiin, niin vähän hirvitti, kun tänne tuova tie oli aika hurjassa kunnossa. Radat olivat kuitenkin ihan sulat. Märkää oli tietysti, mutta ei se niin haitannut, Mika Kivelä kuvaili.

Trialin SM-sarja alkaa Kirkkonummen osakilpailulla 7. toukokuuta. Tervakoskella kisataan 18. kesäkuuta. (HäSa)