Uutiset

Tervakosken kuskeille SM-mitaleita trialissa

Trialin SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin Vantaalla. Eliitti-luokan kilpailun ja samalla Suomen mestaruuden voitti Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhänen. Uransa kolmannen mestaruuden voittaneelle Myöhäselle ei löytynyt kilpailussa haastajia, etenkin kun SM hopeaa ottanut Jussi Haapanen jätti päätöskilpailun ajamatta. Myöhänen voitti toiseksi tulleen Jere Karjalaisen peräti 41 virhepisteellä.

Myös Tervakosken Moottorikerhon kuskit ajoivat SM-kisoissa hyvin tänä vuonna. Luokassa 40+ kilpailuun lähdettiin mielenkiintoisesta tilanteesta, kun kolmella TeMK:nn trialistilla oli ratkaistavanaan luokan hopean ja pronssin kohtalo. Luokan Suomen mestaruuden jo aiemmin varmistanut Sakari Sipponen ajoi päätöskilpailun B-luokassa.

Kilpailun aloitti vahvimmin TeMK:n Jörgen Nylund. Ennen päätöskierrosta Nylundilla oli neljän pisteen johto ennen saman kerhon Ilkka Oittista. Mitalitaistelussa myös mukana oleva Ari Kyöstilä oli tässä vaiheessa neljäntenä, vain kolme virhepistettä Oittisen perässä. Nylundin ajo sujui hienosti toiseksi viimeiselle jaksolle asti, jossa sattui harmittava kaatuminen ja siitä viisi virhepistettä.

Oittisen ajaminen parani puolestaan loppua kohden ja lopulta hän otti luokkavoiton yhden virhepisteen erolla ennen Nylundia. Myös Kyöstilä paransi viimeisellä kierroksella ja nousi kolmanneksi. Näin nelikymppisten hopea meni Oittiselle ja pronssi Nylundille. Kyöstilä jäi sarjan neljänneksi.

Super cup -luokassa TeMK:n Max Angelma sijoittui toiseksi. Luokan Suomen cupin yhteispisteissä Angelman sijoitus oli myös toinen MP-Taidon Niko Nurmion voittaessa luokan.

TeMK:n Leevi Paajanen oli A-luokan neljäs. Yhteispisteissä kaksi kilpailua väliin jättänyt Paajanen oli luokan kuudes.

SM-kilpailun ohessa käytiin myös kansallinen kilpailu, jossa TeMK:n Tessa Kallio sijoittui toiseksi C-superissa. C-vapaassa Hanna Salmenaho voitti ja Emma Salmenaho oli toinen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic