Uutiset

Tervakosken Paajaselle kaksi pistesijaa SM-trialissa

Trialin toinen ja kolmas SM-osakilpailu ajettiin viikonloppuna Jyväskylän Laajavuoressa. Aivan kaupungin kupeeseen oli tehty kahdentoista jakson reitti, joka ajettiin molempina päivinä kahteen kertaan. Lisäksi suomenmestaruudesta ajava eliittiluokka ajoi lauantaina neljä finaalijaksoa käännetyssä paremmuusjärjestyksessä.

Hallitseva suomenmestari Timo Myöhänen lähti kilpailuun hieman yllättäen vasta sarjan toiselta sijalta konkari Jussi Haapasen voitettua kauden avausosakilpailun Tervakoskella. Jyväskylässä Myöhänen palasi voittojen tielle ottamalla lauantain kilpailussa viisi virhepistettä Haapasen viittätoista vastaan. Sunnuntaina Myöhänen vielä paransi ajoaan ottaen ainoastaan yhden virhepisteen, kun taas Haapanen sijoittui sunnuntainakin toiseksi kymmenellä virheellä. Lauantaina kolmas oli Mika Kivelä ja sunnuntaina Janne Karjalainen.

Tervakosken Moottorikerhon Leevi Paajanen sijoittui molempina päivinä kahdeksanneksi, yhtä pykälää paremmin kuin kauden avauksessa. Ensimmäistä kauttaan eliitissä ajavalle Paajaselle osa jaksoista oli vielä liian haastavia, mutta onnistuessa tuli myös virhepisteettömiä suorituksia.

– Luokanvaihto on sujunut ihan hyvin, mutta jaksot ovat eliitissä sen verran haastavampia että isoja paikkoja on harjoiteltava enemmän. Sunnuntain kisaa vaikeutti oman avustajan puuttuminen sekä kisan aikana hajonnut takaiskari. Siihen nähden ihan ok suoritus, Paajanen kommentoi.

B-luokassa TeMK:n Ilkka Oittinen joutui lauantaina tiukoille MP-Taidon Antti Sirkiän kanssa, mutta oli lopulta yhden pisteen parempi. Sunnuntain kilpailussa Oittisen ajo sujui sen verran paremmin että voitto tuli kahdentoista pisteen erolla ennen Hämeen Moottorikerhon Leevi Seppälää.

Yli 40-vuotiaiden luokassa kaksi mitalia matkasi TeMK:laisten mukaan, kun Jörgen Nylund oli lauantaina toinen MP-Taidon Jan Grönholmin voittaessa. Sunnuntaina Ari Kyöstilä ajoi ylivoimaiseen voittoon.

Lauantaina TeMK:n menestyksestä SuperCup-luokassa vastasi loistavalla ajolla Tessa Kallio sijoittumalla toiseksi. Sunnuntain kilpailussa saman kerhon Max Angelma nousi toiseksi Kallion ollessa kolmas.

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Kirkkonummella 18. kesäkuuta.

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic