Uutiset

Terveiset kaljanhuuruisesta kylästä

Hämeen Sanomien lauantain yleisönosastossa oli kirjoitus Kataloisten kaljanhuuruisesta kylästä ja sen kyläjuhlista. En ole koskaan aiemmin googlettanut netistä kotikylääni ja sen kirjoituksen jälkeen tietenkin sen tein. Huomasin, että ensimmäisenä oli nuorison IRG-galleriaan tehty kirjoitus.

En ota kantaa siihen sen enempää kuin muihinkaan kyseisen gallerian kirjoituksiin, mutta kun joku oli vaivautunut oikein kirjoittamaan asiasta, oli minusta paikallaan tehdä vastakirjoitus.

En tiedä, onko kotikyläni sen enempää kaljanhuuruinen kuin mikä tahansa muu kylä tai kaupunki. Ehkä nuorison sanakikkailu on antanut aiheen kirjoitukseen. Sointuuhan kaljanhuuruinen Kataloinen paremmin kuin esimerkiksi kaljanhuuruinen Hollola.

Mieltäni askarruttaakin se, mikä oli kirjoituksesi tarkoitus juuri ennen kyläjuhliamme. Kyläyhdistyksellä ei ole omia kotisivuja, joten mainontaa netin kautta ei varmaankaan saa tehtyä.

Kyläjuhlistamme oli ilmoitus paikallisissa lehdissä, tapahtumakalentereissa, ilmoitustaululla kaupoissa ja kylämme raitilla. Alueradiot kertoivat siitä menovinkeissään lauantaina.

Jos tarkoituksesi oli saada poliisit kyläjuhlaamme, toivotamme heidät itsekin tervetulleiksi. Mikäli taas tarkoituksesi oli pahoittaa meidän monien mieli, jotka talkoilla ovat kesäjuhlan eteen töitä tehneet sekä harjoitelleet historiaan perustuvan näytelmän, niin voin sanoa, että siinä kyllä kirjoittaja onnistui.

Nyt tiedän, että ainakaan et saanut yleisöä karttamaan juhlaamme sillä meillä oli ennätysyleisö, 363 juhlavierasta. Juhlamme onnistui hienosti vaikka emme olleet näin suureen suosioon osanneet varautuakaan.

Meillä maalla tehdään vielä paljon talkootyötä ja kyllä mekin kasvatamme lapsemme siinä missä kaupunkilaisetkin.

Pirjo Lindén

neljän lapsen äiti Kataloilta

Päivän lehti

19.1.2020