Uutiset

Terveisiä Vattenfallille

Terveisiä täältä Eteläisistä, niin teidän sähkönsiirtoverkkoon todellakin kuuluu tämä pieni kylä, jos ette sitä usko niin tarkastakaa laskutuksestanne, sillä ne löytävät perille, vaikka sähköstä ei sitä samaa voi sanoakkaan.

Joulun pyhät oli kyllä pohjanoteeraus sähkökatkoissa, lopetin laskemisen jossain kahdeksannen katkon kohdalla (noin vuorokauden sisällä). Kun seitsemän vanha poikani rupesi kulkemaan otsalamppu päässään, aloin miettimään asiaa ja tulin siihen tulokseen, että niitä on muutenkin liikaa ainakin meidän alueella. Liikaa on mielestäni noin kaksi kertaa viikossa (usein enemmänkin). Huomaat sähkökatkon, kun töistä tullessa on viihde-elektroniikka päällä ja kelloradiot vilkkuu. Enkä oikein jaksa uskoa, että moisella räpsimisellä on ainakaan elinikää pidentävä vaikutus laitteisiin kylmäkoneista puhumattakaan.

Ymmärrän kyllä, jos on poikkeusolosuhteet kuten myrsky. Mutta kuten jo aikaisemmin mainitsin, tilanne on koko-ajan sama. Silloin tarttis varmaan tehdä jotain muutakin kuin jakaa pätkäsähköä ja laskuttaa.

Täällä asukasmäärä/sähkönkulutus on koko-ajan kasvanut ja kasvaa edelleen ja jos vanhat palikat ei riitä, niin ne pitää vaihtaa sen verran isoihin, että piisaa. Ja toisaalta jos ilmajohdot on liian arkoja olosuhteille, niin kaivakaa ne maahan, kyllä nykyisillä siirtohinnoilla pitäisi olla varaa vaikka valaa ne titaanista ja kaivaa kolmeen metriin.

Kun en oikein jaksa uskoa että Vattenfall ottaa osaa jos rupean teettämään leivinuunia/puuhellaa ja muuttamaan sähkösaunaa puusaunaksi, ihan vaan sen takia, että olisi mukavampi viettää vapaapäiviä ilman mitään ylimääräistä jännää, että riittääkö pätkäsähkö just sen aikaa kun vieraat on käymässä.

Niin ja Vattenfallille pikku lahjavinkki: jakakaa asiakkaille otsalamppuja. Tulee tarpeeseen, tiedän sen kokemuksesta.

Joulusauna taskulampun valossa, kunnes kiuas kylmeni

Hauho

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic