Kolumnit Uutiset

Tervetuloa nostokurjet ja uusi vuosi

Kaupunkiin asettuvat nostokurjet ovat merkki taloudellisen elpymisen alkamisesta. Pitkään saimme lukea ahkerasta rakentamisesta Helsingin ja Tampereen seuduilla, mutta täällä Hämeenlinnan alueella tuntui hiljaiselo vain jatkuvan.

Vihdoin meilläkin on alettu rakentaa. Lisää on luvassa.

Hämeenlinnassa on nyt ilmassa toiveikkuutta, jota on kaivattu pitkään. Aivan loistava uutinen oli kaupungin ykköskorttelista tehty esisopimus, joka toteutuessaan saa keskustan uuteen kukoistukseen.

Aikaa tähän palaa väkisin, joten odotellessa keskusta tarvitsee väliaikaista vetovoimaa. Arvelen, että ensi vuonna saamme uutisia tästäkin asiasta, koska nyt alueen toimijat ponnistelevat yhteistuumin.

Asemanrannan rakentaminen pääsee vauhtiin jo paljon ykköskorttelia aikaisemmin, jos valittamalla ei viivästytetä elpymistä. Uudet asunnot tuovat uusia asukkaita ja liiketoimintaa, mikä kerryttää verotuloja.

Uusi kaava kasvatti mukavasti myös Varikonniemen suojelualuetta, joten kaupunki pysyy edelleen puistojen kaupunkina. Pelkkänä puistona ydinkeskustaan liittyvää aluetta ei olisi kannattanut pitää.

Iloinen uutinen saatiin myös tällä viikolla, kun Aulangon Heikkilän alueelle löytyi yrittäjä kehittämään matkailua. Aulangonjärven ympäristö tarjoaa hyvät edellytykset rauhaisaan luontomatkailuun, kun majoitus- ja palvelutilat saadaan nykyajan vaatimuksia vastaaviksi.

Toivoa sopii, että tämä on alkusoitto myös Aulangon Katajiston alueen kehittäjän löytymiselle. Haku on päällä.

Moreenin alueelta odottelen myönteistä kerrottavaa seuraavaksi. Ymmärrettävistä syistä keskeneräisistä neuvotteluista ei voi huudella, mutta vahvaa vääntöä on tiettävästi koko ajan. Eiköhän se tuo tulosta ja nimiäkin julki jo alkavana vuonna.

Alueellemme on investoitu ja investoidaan vastakin, vaikka kyynikot ja toisten työn mitätöijät muuta väittävät. Ihmeekseni aina riittää porukkaa, joka on valmis uskomaan kaikkien hankkeiden turhuuteen ja varmaan epäonnistumiseen.

Yrittämättä ei mitään saavuteta. Ei yrittämättä kannata myöskään jättää siksi, että kaikki hankkeet eivät johda maaliin.

Käykäämme myönteisin mielin kohti satavuotiaan Suomen juhlavuotta. Innostukaamme, yrittäkäämme ja olkaamme rohkeita. Katsokaamme pitkälle tulevaisuuteen, kun suunnittelemme uutta.

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic