fbpx
Uutiset

Tervetuloa seurakuntayhteyteen

Olen saanut seurata vuodesta 1973 häitä suunnittelevia vihkipareja pappilan keittiöstä. Olivatpa kysymyksessä kesä- tai talvihäät, en ole huomannut pappini otsaryppyjen häitten takia lisääntyneen. Päinvastoin. Iloitsemme yhdessä jokaisesta toisensa löytäneestä parista, joka tahtoo solmia liittonsa eurooppalaisen länsimaisen perinteen mukaisesti kirkossa Jumalan kasvojen edessä sukulaisten ja ystävien todistaessa juhlallista seremoniaa.

Kirjoittaja ehkä tarkoittaa hääuskovaisilla niitä, jotka matkustavat junassa, mutta eivät tahdo maksaa matkaansa. Kirkkoon kesäksi hääjuhlan takia liittyneisiin morsiamiin en vielä ole törmännyt. Kirkko ilmiönä on paljon enemmän kuin toimiva juhlahuone.

Pappi ei ole ristiäisten, häiden ja hautajaisten puheenpitäjä tai seremoniamestari elämän juhlahetkissä. Hän on yliopistotasoisen pitkän, monipuolisen koulutuksen ja käytännön harjoitusten jälkeen virkaansa vihitty Jumalan palvelija, joka vastaa seurakuntalaistensa henkisestä ja hengellisestä huollosta.

Elävä seurakunta on jäsenelleen hengellinen koti, josta saa iloa, tukea ja lohtua arkeensa. Hämeenlinnan seurakunnastakin löytyvät jumalanpalvelus, päiväkerhot, pyhäkoulu, rippikoulu, perheneuvola, seurakuntamatkat, erilaiset piirit, hengellisen kasvun kurssit ja kulttuuritapahtumat. Ne tarjoavat elämään henkistä ja hengellistä leipää.

Avioliiton onnistumiseen riisisade ei liiemmin vaikuta. Pelkkä puuro ei riitä ihmiselle elämän ylläpitäjäksi, ei edes riisipuuro.

Seurakuntayhteydessä kuten myös parisuhteessa pätee vanha kristillinen totuus: anova saa ja etsivä löytää.

Tervetuloa kokeilemaan seurakuntayhteyttä!

Maija Paavilainen

papinemäntä

Hämeenlinna

Menot