fbpx
Uutiset

Terveyskeskusremontin suunnitelmat menevät uusiksi

Janakkalan terveyskeskuksen peruskorjaus ei etene suunnitellusti. Kunnanhallitus päätti maanantaina, että tässä vaiheessa toteutetaan vain lääkäri-hoitajatyöparien uudet tilajärjestelyt.

Jo viime syksynä remonttisuunnitelmissa otettiin aikalisä, koska peruskorjauksen kustannusarvio oli noussut 7,7 miljoonaan euroon. Nousua oli 4,6 miljoonaa euroa.

Lääkäri-hoitajatyöparien huonejärjestelyt tulevat maksamaan noin 400 000 euroa. Kunnan tämän vuoden talousarviossa terveysaseman peruskorjausta varten on varattu 1,5 miljoonaa euroa.

Hankkeen budjettia mietitään vielä

Kunnan nykyisessä taloussuunnitelmassa terveyskeskusremonttia varten on osoitettu 4,2 miljoonaa euroa vuosille 2012–2015. Puu-Tapailan sisätilojen remontti on vienyt siitä rahasta jo noin 1,1 miljoonaa euroa, joten taloussuunnitelman mukaan olisi käytettävissä noin 3 miljoonaa euroa.

Ajatuksena on ollut, että remontin ensimmäiseen vaiheeseen kuuluisi myös sairaalan osasto 1:n peruskorjaus. Nyt kunnanhallitus kuitenkin katsoo, että tätä peruskorjausta ei voida aloittaa ennen kuin koko hankkeen budjettia on tarkasteltu uudelleen.

Kunnanhallituksen esityslistalla todetaan myös, että koko kunnan investointiohjelma tulee uuteen tarkasteluun.

Fysioterapia muuttaa kahteen paikkaan

Lääkäri-hoitajatyöpareille aiotaan tehdä työhuoneita terveyskeskusrakennuksen C1-osaan eli kohtaan, jossa nykyisin on fysioterapian tiloja.

Fysioterapia puolestaan siirtyy Tapailakoti-rakennuksen pohjoissiipeen ja B2-osaan, jossa ennen sijaitsi sairaalan osasto 2. (HäSa)

Menot