Uutiset

Testi ja mittari maan huipulta

Toisen kauden putkeen jalkapallon Kakkosessa huhtikuun lopulla aloittava FC Hämeenlinna saa ensi keskiviikkona Pullerin tekonurmella Suomen cupin kuudennen kierroksen matsissa vastaansa Maarianhaminan IFK:n, joka on useissa arvioissa HJK:n ykköshaastaja mestaruustaistelussa.
 
– IFK on hyvä mittari meille. Meidän nuoren joukkueen jätkät pääsevät testaamaan tasoaan. Jos lähdemme nöyristelemään, taululla on rumat lukemat, sanoo kapteeni Jussi Heikkinen.
 
– Meidänkin on pyrittävä pelaamalla vastaamaan. Emme voi pelkästään puolustaa. On pelattava fiksusti joukkueena. IFK:lla on tasavahva nippu, sillä joka paikalle löytyy hyvä kaveri. HJK:lla taitaa olla vielä nimekkäämpiä pelaajia. IFK:lla on laadukkaita pelaajia jättää jopa vaihtoon, Juke tuumaa.
 
Kapteeni Heikkinen, 25, oli tasan vuoden sivussa, koska hän loukkasi ristisiteensä viime vuoden helmikuussa.
 
– Loukkasin eri jalan kuin aikaisemmin. Minulla oli taukoa vuosi ensimmäiseen peliin. Vedettiin varman päälle eikä menty kiireellä. Odotus oli kova. Maltillisin tavoittein haen pelejä ensin alle. Hienoa oli taas palata, Juke sanoo.
 
Heikkinen on pelannut cupin matseissa keskikentän ylimpänä pelaajana eli miehelle hiukan uudella pelipaikalla.
 
– Pääsen osallistumaan enemmän peliin, mutta tälläkin paikalla on puolustusvelvoite. Pari ensimmäistä peliä oli hakemista, kun taukoa peleistä oli vuosi ja tuolla paikalla pelaamisesta oli taukoa kymmenisen vuotta. Pelini paranee kesää kohti, Juke lupaa.
 
Tärkeä peli
FC Hämeenlinna on edennyt ilahduttavasti 16 parhaan joukkoon cupissa. Päävalmentajan tehtävän alkuvuodesta ottanut Jussi Pellikka on Juken kanssa samoilla linjoilla.
 
– Kun liigaporukka tulee vastaan, se herättää hienoja tunteita. Ei tarvitse jätkiä motivoida. Tämä on kauden ensimmäinen tärkeä mittari. Kaadoimme jo Jaron, nyt lähdemme kaatamaan MIFK:iä, sanoo Pellikka.
 
– IFK:n nimilista on vakuuttava. Monta nimeä jäi mieleen. Forsell, Lyyski, uusi ruotsalaistoppari Bobbie Friberg Da Cruz ja Asis. Kova porukka, joka on pelannut monta vuotta yhdessä. On liigassa top 3-joukkue, Pellikka arvioi.
 
IFK:n ehdoton ykköshahmo on luonnollisesti keskikenttämies Petteri Forsell, joka omaa loistavan potkutekniikan.
 
– Forsell on aika väkkärä. Hän on tehnyt hienoja maaleja. Toivottavasti ei tee meitä vastaan hienoja maaleja, Pellikka tuumaa.
 
FC Hämeenlinna aloittaa sarjakautensa 27. huhtikuuta vieraspelissä Raumalla Pallo-Iiroja vastaan. Cup on tuonut kauteen valmistautumiseen hyvän piristeen.
 
– Nyt on keskitytty täysillä cupin matsiin. Sarjakausi alkaa ajallaan. Meillä on hyvä paketti kasassa kuten tuloksetkin kertovat, Pellikka sanoo.
 
Cupromantiikka on juuri sitä, että pienempi joukkue pääsee altavastaajana haastamaan isompiaan.
 
– Toivotaan, että yleisöä tulisi paikalle. Ei tuollaista joukkuetta pääse ihan heti katselemaan. Toivottavasti väki ymmärtää millaisesta joukkueesta on kyse. Tähän otteluun olisi hyvä saada porukkaa katsomaan, Pellikka summaa.
 
FC Hämeenlinna kohtaa cupin kuudennen kierroksen ottelussa MIFK:n keskiviikkona 16.4. klo 18.30 Pullerin tekonurmella.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic