Uutiset

Teurastustoiminta loppunut Penan Lihassa

Lihamyymälä ja lihatukku Penan Liha Hattulan Katinalassa on lopettanut oman teurastustoimintansa Tanttalassa. Samalla suljettiin Tanttalassa toiminut pieni lihamyymälä.

– Teurastustuskustannukset ovat kasvaneet naudan ja lampaan osalta niin paljon, että sitä ei kannata enää tehdä. Lisäksi myynti Tanttalassa oli niin pientä Katinalan myymälään verrattuna, Penan Lihan nyt 70-prosenttisesti omistava Markku Lehmuskanta perustelee muutoksia.

Loput 30 prosenttia yrityksestä on viiden pienosakkaan hallussa. Yritys aikoo panostaa Katinalan myymälän kehittämiseen sekä tukkumyyntiin, joka tuottaa yli puolet yrityksen reilun miljoonan euron liikevaihdosta.

Penan Lihan toimitusjohtajana on Lehmuskannan vaimo Tarja Lehmuskanta.