Uutiset

Teuvo Palkki pääsee taas mielityönsä pariin

Hämeenlinnan Jalkapalloseura saa lisää vettä vinhasti pyörivään myllyynsä.

Vastuu juniorityöstä on jatkossa yhä useammilla, leveämmillä ja vahvemmilla hartioilla, kun Hämeenlinnan mister jalkapallo Teuvo Palkki aloittaa ensi maanantaina HJS:n junioripäällikkönä.

-Tämä on tärkeä osa meidän pitkäjänteistä strategiaamme: mikään ei perustu sattumaan, HJS:n toiminnanjohtaja Petri Puronaho paaluttaa.

-Meidän seuratoiminnassamme noin 250 vapaaehtoista liikuttaa yli tuhatta lasta ja nuorta. Saamme Teuvon panoksen mukaan kehittämään Arin tekemää työtä.

Arilla Puronaho tarkoittaa seuran urheilutoimenjohtajaa Ari Seppälää, joka on ollut HJS:n junioritoiminnan kehittämisen primus motor.

-Teuvon palkkauksella pystymme vakioimaan valmennustoiminnan laadun 8-vuotiaista lähtien. Juniorijoukkueissa on paljon oto-valmentajia, joilla saattaa olla hyvin erilaisia ajatuksia valmennusmenetelmistä. Nyt pystymme oikaisemaan heti, ettei homma pääse menemään väärille raiteille, Seppälä selittää.

Ei tullut soittoja

Palkki on innoissaan päästessään taas työskentelemään jalkapallon pariin. Lopetettuaan pitkän pestinsä FC Hämeenlinnan peräsimessä hän toimi puoli vuotta lastentarhanopettajana.

-Talven mittaan elättelin toiveita ja odottelin, josko tulisi eteen jotain valmennustöitä, mutta ei kuulunut kiinnostusta miltään suunnalta. Kyllä ne hommat edelleen tuntuvat kiinnostavilta, mutta kun nyt tähän työhön sitoudun, sitoudun kunnolla, ”Teke” kertoo.

-Uuttakin tulee tässä eteen, sillä en ole aiemmin toiminut 7-9-vuotiaiden kanssa lajin parissa. Lastentarhaikäisten peluuttamisesta on kyllä kokemusta, samoin C-junioreiden ja sitä vanhempien.

Palkin työsuhde on kahden vuoden määräaikainen. Sen jälkeen hänet todennäköisesti vakinaistetaan.

Näin tapahtui myös Seppälän tapauksessa: kahden vuoden määräaikaispestin jälkeen seura pystyi palkkaamaan hänet kokoaikaisesti.

Palkin palkkaamiseen tulee apua Euroopan sosiaalirahastolta, mutta HJS:n kassa on muutenkin kunnossa.

-Teuvon palkkaus on osoitus siitä, että seuran talous on saatu vakaalle pohjalle, Puronaho vahvistaa.

Junioripäällikön tehtävän ohella Palkki toimii myös liikuntakoordinaattorina, mikä tarkoittaa erityisesti yhteydenpitoa seuran tärkeimmän yhteistyökumppanin eli Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Lapsia ei liikuteta vain HJS:n harjoituksissa, vaan myös kouluissa.

Palkinto herätti huomiota

Kesä HJS:n toimistolla on Puronahon mukaan ollut ”tunnevoittoinen”. Kesäkuussa Euroopan jalkapalloliitto UEFA antoi HJS:lle Grassroots-tunnustuspalkinnon, joka jaetaan liiton 53 jäsenmaasta parhaalle junioriseuralle.

HJS-väen arkea palkinto ei ole muuttanut, mutta pientä lisämaustetta on tullut.

-Viisi seuraa on ottanut yhteyttä, että voisimmeko tulla luennoimaan heille toimintamallistamme, Seppälä kertoo.

-Lisäksi UEFA:n kuvausryhmä tulee tekemään dokumenttia, Puronaho täydentää.

Sana kiirii myös moniin Hämeenlinnan ulkopuolella asuviin jalkapalloperheisiin.

-Me emme värvää pelaajia, vaan meille tarjotaan, koska meillä on tarjota juniorille laadukkaampaa valmennusta, laadukkaampia kanssapelaajia ja laadukkaampia pelejä. Ei Toijalan Pallossa pelaavalla pojalla olisi koskaan mahdollisuutta päästä pelaamaan HJK:ta vastaan, Seppälä valottaa. (HäSa)