fbpx
Uutiset

Thaimaan juntta määräsi sotilaat hymyilemään

Vallan kaapannut sotilasjuntta haluaa Thaimaan säilyttävän maineensa “hymyjen maana”. Juntta on määrännyt sotilaat hymyilemään antaakseen kaappaukselle ystävälliset kasvot.

Armeijalle suunnatut radiolähetykset jaksavat muistuttaa siitä, että sotilaiden pitää olla ystävällisiä ja kohteliaita. Näin tulee toimia varsinkin lasten kanssa. Ja hymy on parasta taikoa huulille myös silloin, kun joku haluaa ottaa kuvia sotilaista.

Thaimaan pääkaupungin Bangkokin kaduilla on kaappauksen jälkeen näkynyt runsaasti sotilaita ja tankkeja. Ne ovat varsinkin turisteille suorastaan pakollinen kuvaamisen kohde, mutta ovatpa paikallisetkin intoutuneet räpsimään kuvia katujen tämän hetken valtiaista.

Armeijalle suunnatuissa radiolähetyksissä painotetaan, kuinka kansalaiset ovat juntan näkemyksen mukaan antaneet sotilaille tukensa. Siitäkin syystä sotilaiden on annettava kansalaisille vastakaikua hymyillä ja ystävällisyydellä.

Siitä ei kuitenkaan ole varmuutta, että sotilaita olisi
määrätty antamaan kiväärejään turistien hypisteltäviksi valokuvan tarpeisiin. Näinkin on kumminkin päässyt käymään.

Suullinen marmeladia: 15 euroa, olkaa hyvä

Brittifirma ilmoittaa ylpeänä valmistaneensa ruukullisen maailmanhistorian kalleinta marmeladia.

Arvokkaaseen marmeladiin tuli muun muassa 62 vuoden ikäistä arvoviskiä ja ripaus poikineen ranskalaista laatusamppanjaa. Maku lienee hieno, mutta ruukun hankkimista aamiaispöydän ylpeydeksi kannattaa harkita tarkkaan. Maailman kalleimman marmeladin kilohinta on noin 7 500 euroa.

Marmeladi kuuluu brittien aamiaispöytään pekonin, makkaroiden ja munien kanssa. Marmeladin väitetään rantautuneen Britanniaan Portugalista 1400-luvulla. Ensin se yllätyksettömästi valloitti ylhäisön aamiaispöydät, mutta levisi vuosisatojen mittaan myös rahvaan aamupalan makeuttajaksi.

Valmistaja ei edes unelmissaan ole viemässä kristallista miljonäärimarmeladiruukkuaan kaupanhyllylle, vaan ruukku huutokaupataan. Marmeladista saatu tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Marmeladin onnellinen huutaja joutuu nautiskelemaan huudostaan muukin paahtoleivän pala kurkussaan. Jokainen suullinen arvomarmeladia maksaa noin 15 euroa.

Paholainen pukeutuu Pradaan, Meryl Streep ei

Kohutun Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvan tähti Meryl Streep on tehnyt tunnustuksen. Hän ei pysty käyttämään Pradan kenkiä!

– Omistan yhden Prada-parin, mutta niillä ei voi kävellä. Jalkoihin sattuu niin vietävästi, amerikkalaisnäyttelijä harmittelee.

Hän vakuuttaa, ettei vika ole italialaisen muotitalon.

– Kengät ovat todella hienot ja hyvin tehdyt. Ne vain eivät istu minun jalkoihini.

Streep näyttelee tositapahtumiin pohjautuvassa elokuvassa tyrannimaista Voguen päätoimittajaa, joka käyttää Pradan tuotteita. Elokuva saa ensi-iltansa Suomessa lähipäivinä.

STT

Menot