Uutiset

Tie äänestäjän sydämeen käy vatsan kautta

Mikä on tehokkain tapa jäädä äänestäjien mieleen?

Ehdokkaat ovat luottaneet vanhaan totuuteen: missä on ilmaista kahvia, siellä on pian parvi suomalaisia. Sama totuus pätee luonnollisesti myös talviaikaan jaettavaan hernekeittoon. Sanoma ei kaikkia välttämättä niin kiinnosta, mutta pääasia, kun pöytien ympärillä käy kuhina.

Vatsan kautta pyrkivät vaikuttamaan myös vaalikarkkien jakajat. Makeaa tarjosi myös Susanna Peltonen (kd), joka jakaa kentillä hunajaa pienissä annospusseissa.

Tarjottavissa näkyvät ehdokkaiden arvot. Esimerkiksi kokoomuksen Lulu Riikonen jakoi arpoja, joilla saattaa voittaa lahjakorin luomuruokakaupasta ja vihreiden ehdokkailla oli jaettavanaan yksittäispakattuja reilun kaupan teepusseja. Alpo Suhosen (vihr.) toritilaisuudessa puolestaan tarjottiin lähiruokamaistiaisia.

Apua arkeen

Todennäköisesti halutuimpien artikkeleiden joukkoon lukeutuu se krääsä, jolla on käyttöarvoa ihmisten arjessa. Niinpä esimerkiksi Johannes Koskisen (sd.) jakamat voiveitset ovat olleet kysyttyjä.

Sari Rautio (kok.) pysyy puolestaan vielä vaalien jälkeenkin ihmisten keittiöissä tai kylpyhuoneissa, sillä hänen kasvonsa ovat päässet tiskirättiin. Kuten myös kauppakassin ja vesipullon kylkeen.

Saapa nähdä, jääkö Iisakki Kiemunki (sd.) puolestaan vaalien jälkeen vaatekomeroon. Miehen kasvot kun komeilevat muun muassa t-paitojen rintamuksessa.

Käyttökelpoisen tavaran joukkoon lukeutuvat myös eri ehdokkaiden jakamat tulitikut, avaimenperät sekä kynät.

Osa ehdokkaista on huomannut vilkaista vaalien alla kalenteriakin. Esimerkiksi Prabhakaran Ranjithkumar (sd.) sekä Teija Arvidsson (kd.) ovat jakaneet kentällä rairuohopusseja.

Asialinja pitää

Monet ovat luottaneet asialliseen esitteeseen, joka ikään kuin puolihuolimattomasti sujautetaan marketin ovesta pyrkivän käteen. Tai työnnetään postilaatikkoon, tai asetetaan auton tuulilasiin, pyyhkijän alle.

Esitteiden ongelma vain tuppaa olemaan se, että useimmat niistä ajautuvat paperinkeräykseen avaamattomina.

Keskustanaiset luottivat tällä kertaa joukkovoimaan ja kokosivat ystäväkirjan, jonka sivuilla esittelevät itseään ja arvojaan.

Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen luottaa hänkin asialinjaan, sillä äänestäjille on jaettu yli satasivuista vaalikirjaa, joka on koottu näkyvien puoluetovereiden ja -vaikuttajien artikkeleista. (HäSa)

Menot

Uusimmat