Uutiset

Tiedän oman työni tärkeyden

Sinä Hämeenlinnalainen veronmaksaja, joka 7.5.2005 annoit neuvoja koulutoimelle säästöleikkauksista, toivon että kävisit tutustumassa nykyiseen koulumaailmaan.

Yleisopetuksen luokissa on runsaasti niin sanottuja tavallisia lapsia, jotka tarvitsisivat erityistukea oppimisvaikeuksien tai muiden ongelmien vuoksi.

Opettajien aika kuluu näiden lapsien ongelmissa ja muiden oppilaiden opetus jää vähemmälle. Eli meitä kouluohjaajia tarvittaisiin lähes jokaiseen luokkaan opettajien avuksi.

Tälläkin hetkellä moni erityislapsi, joille tukemme on korvaamaton, on vailla omaa kouluohjaajaa, joten meitä ei ole edes riittävästi kaikille apua tarvitseville.

Kouluissa on paljon erityisluokkia ja erityistä tukea vaativia lapsia sijoitettuna yleisopetuksen luokkiin. Kaupunki on palkannut meidät erityistukea tarvitsevien lasten oppimisen ohjaamiseen ja kasvun tukemiseen, eikä opettajien apuriksi monistajiksi ja kahvinkeittäjiksi.

Vaativasta ja vastuullisesta työstäni olen sitä mieltä, että helpommallakin saisin leipäni hankittua.

Onneksi tiedän oman työkuvani tärkeyden ja arvostan ammattiani suunnattomasti. Ohjaan opettajan ohjeiden mukaan erityislapsia oppimaan, niin akateemisissa taidoissa kuin myös, mikä tärkeintä, ohjaan heitä toimimaan kaikissa päivittäisissä toiminnoissaan, wc-käynnistä kaupassa asioimisen ja sosiaalisten taitojen välillä.

Nämä lapset olisivat ennen olleet sinunkin veronmaksajan harteilla, maksaessasi heidän kalliit laitospaikat koko heidän elämänsä ajan. Tällä arvokkaalla työllämme saamme heistä monista tavallisia työssäkäyviä veronmaksajia. Eli sinunkin eläkettäsi tulevaisuudessa nämä lapset tulevat maksamaan.

Me kouluohjaajat keitämme kyllä kahviakin, mutta vain itsellemme kahvitauolla.

Toivon että ymmärrät meidän tärkeyden, emme ole opettajien apureita, vaan näiden lapsien tulevaisuuden rakentajia, opettajien, vanhempien ja muiden ammatti ihmisten kanssa.

Kouluohjaaja

Hämeenlinna

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic