Uutiset

Tiedätkö missä lapsesi surffaa?

Ennen nuorille annettiin kotiintuloaika, johon mennessä piti kavereiden luota olla takaisin tekemässä läksyjä ja syömässä päivällistä. Nyt nuoret jäävät mieluustikin kotiin, mutta monissa perheissä tarvitaan reaalimaailman tuloaika.

Lyseon lukiolla järjestetyssä keskustelutilaisuudessa Kaupunginhallituksen jäsen Tarja Filatov (sd.) muistutti, että nuoret käyttävät päivässä helposti yli 2 tuntia ajastaan koneella. Saman havainnon oli tehnyt Normaalikoulun luokanopettaja Mikko Horila. Hänen tekemässään kyselyssä 81 12-13 hämeenlinnalaisnuorta vastasi kysymyksiin internetin käytöstä.

Horila muistutti, että vaikka nuori näyttää istuvan koneella yksikseen, hän todennäköisesti juttelee tai pelaa pelejä ystävänsä kanssa. Tulevaisuudessa internetin hyödyntäminen on ehdoton kansalaistaito, joka nuorille kehittyy kaiken muun koneella puuhaamisen ohessa.

Esimerkiksi Wikipedian kaltaiset tietosivut opettavat nuorelle mediakriittisyyttä pakottamalla hänet arvioimaan, voiko sivulta löytyvä tieto olla faktaa, vai onko se jonkun toisen käyttäjän pilallaan kirjoittamaa tekstiä. (HäSa)

Huomisen Ajastimesta löydät tiiviissä muodossa, mitkä on nuorten suosimat internetsivut.