Uutiset

Tietoa digitaalisesta televisiosta

Olemme Ylessä samaa mieltä Jouko Anteron kanssa (Hämeen Sanomat 7.8.) siitä, että tietoa digitaalisesta televisiosta tarvitaan ja erityisesti kuluttajan näkökulmasta. Tietoa on onneksi saatavana jo paljon.

Hyviä tiedonlähteitä ovat esimerkiksi television, radion ja lehtien asiaa käsittelevät ohjelmat ja artikkelit. Lisäksi tiedonhaluiselle on olemassa digitietoa tarjoavia erityisiä internet-sivuja. Kattavimmat ovat Digita Oy:n ylläpitämä www.digitv.fi sekä Liikenne- ja viestintäministeriön www.digitelkkari.fi.

Henkilökohtaista neuvontaa saa puhelinpalveluna DigiTV Infosta, puh. 0306 -344488. Palvelussa vastataan erilaisiin digi-tv -kysymyksiin paikallispuhelumaksun hinnalla päivittäin kello 9-12.

Yleisradio on tarjonnut tietoa digi-tv:stä hankkeen aloittamisesta 2001 lähtien. Lähes kaikissa tapahtumissa joissa Yle on ollut mukana, kuten messuilla ja Yle Kulmilla -tapahtumissa eri puolilla Suomea, Yle on tarjonnut yleisölle digi-tv -neuvontaa. Yleon myös kouluttanut kaikkiin maakuntaradioihin erityiset digikummit (yhteensä 40 henkilöä) jotka auttavat asiakkaita paikallisissa digiasioissa.

Monissa Ylen radio- ja televisio-ohjelmissa, kuten esimerkiksi Tv-uutisissa, Aamu-tv:ssä, Kuningaskuluttajassa sekä radion ajankohtaislähetyksissä on käsitelty ja käsitellään jatkossakin digi-tv- aiheita ensi sijassa kuluttajan näkökulmasta.

Ylen roolina digisiirtymässä on yleisöä palvelevien laadukkaiden ohjelmien tekeminen. Seuraavan kerran digitietoa Ylen kanavilla on saatavana Yle Radio Suomen kahden tunnin mittaisessa digi-tv -keskusteluohjelmassa 31.8. kello 18.00 alkaen. Samana päivänä kello 15.00 – 17.00 internetin käyttäjille on tarjolla digichat, jossa Ylen asiantuntijat vastaavat kysymyksiin digitaalisesta televisiosta.

Mika Ojamies

tiedottaja

Yle

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic