fbpx
Uutiset

Tietoa konserteista ja kulttuuritarjonnasta

Hämeen Sanomien (1.3.2005) kulttuurisivulla otettiin kahdessakin kirjoituksessa kantaa kulttuuritapahtumista tiedottamiseen. Huomiot olivat osin perusteltuja ja liittyvät organisaatioiden sekä niiden keskinäisten suhteiden muuttumiseen, mutta osittain kyse on myös uusien tiedotuskanavien sisäänajosta.

Verkatehtaan uudistuneilla internet-sivuilla osoitteessa www.verkatehdas.fi on tapahtumakalenteri, josta löytyvät sekä Verkatehtaan alueen tapahtumat että alueen toimijoiden tuottamat tilaisuudet muualla kaupungissa. Sieltä löytyvät mm. Kulttuuritukun tapahtumat, Verstaan teatteriohjelmisto ja Verkatehtaan tuottamat konsertit Raatihuoneella. Vastaisuudessa siellä tulevat näkymään myös kaupunginorkesterin Verkatehtaalle tuottamat konsertit.

Kyseinen kalenteri perustuu, aivan kuten Hämeenlinnan kaupungin sivuilla oleva kalenteri, tapahtumien tuottajien antamiin tietoihin. Mikäli tiedot jostain syystä jäävät toimittamatta, eivät ne ymmärrettävästi päädy viestimiinkään.

Parantamista viestinnässä varmasti on, ja kehitystyötä tehdään koko ajan. Sitä tehdään entistä enemmän kulttuuritoimijoiden yhteistyönä, mistä hyvänä esimerkkinä on Hämeenlinnan kulttuurilehti Numero.

Sille pyritään rakentamaan keskeistä roolia kaupungin kulttuuritarjonnan markkinoinnissa. On myös syytä huomioida, että lehden sisällöstä ja kustannuksista vastaavat toimitukseen osallistuvat toimijat.

Arvokkaaksi noteeratusta olemuksestaan huolimatta kyseessä onkin varsin edullinen ja tavoittavuudeltaan tehokas viestinnän väline.

Janne Nieminen

markkinointipäällikkö

Verkatehdas

Menot