Uutiset

Tietoiskut kauneuskirurgiasta vetivät tuvan täyteen

Mehiläisessä pörräsi lauantaina kosolti kiinnostuneita kuuntelemassa asiaa plastiikka- ja verisuonikirurgiasta sekä ihotautien hoidosta.

Ilmaisessa Sinun kauneutesi -tapahtumassa tietoa kehon kohennukseen liittyvistä toimenpiteistä antoivat Mehiläisen erikoislääkärit. Paikalla oli myös toimenpiteiden tukena käytettävien tuotteiden, kuten erilaisten implanttien, esittelijöitä.

Iittalalainen Hanna Kurtti oli tullut tilaisuuteen kuullakseen, miten rintaleikkauksen jälkeiset arvet saadaan parhaiten häivytettyä. Hänelle tehtiin joulukuussa rintojen epäsymmetrian korjausleikkaus, jossa isompi rinta pienennettiin samankokoiseksi kuin toinen. Hän ei missään nimessä halunnut mitään megarintoja Pamela Anderssonin tyyliin.

-Se ei ollut edes vaihtoehto, että olisi laitettu isommat rinnat. Urheilunkin kannalta pienet rinnat ovat minulle oikea ratkaisu.

Hän oli kärsinyt erisuuruisista rinnoista koko ikänsä.

-Oman kehon kauniiksi kokeminen on ollut ongelma. Nyt, kun lapset ovat isoja, alkoi olla aikaa oman hyvinvoinnin ajattelemiseen ja halusin tehdä unelmastani totta. Haluan olla nainen! Nyt on ihanaa, kun voi käyttää kauniita liivejä ja olla tavallinen.


Tabut murrettu

Hanna Kurtti on iloinen siitä, että kauneusleikkaukset eivät enää ole mikään tabu.

-Ihan tavallinenkin ihminen voi mennä leikkaukseen ilman, että tarvitsee olla joku filmitähti. Leikkausten turvallisuuskin on niin paljon parantunut, että uskalsin lähteä.

Tapahtumaan poikennut Pirkko Jokinen, 73, pitää turhamaisuuden vuoksi tehtäviä kauneusleikkauksia turhina.

-En hyväksy kiristyksiä. Se on hirveätä! Miksi ihmiset eivät voi olla sellaisia kuin ovat? Kauneusleikkauksia ei tämän ikäinen edes tarvitse, ja rintavarustusta minulla on aina ollut omasta takaa. Loput menee sitten mukana hautaan, hän sanoo kasvoryppyjään osoitellen.

Tilaisuuteen Jokinen oli saapunut saadakseen tietoa suonikohjujen vaahtoruiskutushoidosta, joka on potilaalle vaivaton hoitomuoto leikkaushoitoon verrattuna.

Verisuonikirurgian erikoislääkäriltä hän oli saanut kuulla, että ruiskutushoito ei hänelle käykään, vaan täytynee turvautua leikkaukseen. Edellinen suonkohjuleikkaus hänelle on tehty 70-luvulla.

-Suonikohjut ovat minulle taas akuutti asia. Eivät ne kipeät ole, mutta rumat! Röpöt inhottavat. Ajattelepa, millaista on laittaa kesällä shortsit jalkaan, Pirkko Jokinen kuvailee. (HäSa)

Päivän lehti

21.2.2020