fbpx
Uutiset

Tietokonevarkaudesta syytetty varasti oikeussalin tietokoneet

Amerikkalaismies ei hevillä aio parantaa tapojaan.
Mies oli kalifornialaisessa oikeusistuimessa vastaamassa tekosistaan, joihin lukeutuu muun muassa lukuisia varkauksia. Sitkeä sissi päätti jatkaa taisteluaan lakia ja yhteiskunnan normeja vastaan varastamalla oikeusprosessin aikana istuntosalin tietokoneet.

– Tätä ei voi kuin hämmästellä. Mies on oikeussalissa syytettynä muun muassa tietokoneiden varastamisesta, ja sitten hän varastaa saman istuntosalin tietokoneet, sheriffi Jerry Niess äimistelee.

Tietokonevaras on jo ehtinyt kertoa temppuilunsa taustoista.

– Tein sen henkilökohtaisista syistä. Vaikka se saattaakin kuulostaa hullulta, tämä oli minun tapani pyytää apua. Tarvitsen apua muun muassa huumeongelmaani, 39-vuotias mies perustelee.

Tietokonevarasta saattaa odottaa jopa viiden vuoden
vankeustuomio.

Musiikki parantaa lapsen muistia

Musiikkia opiskelevilla lapsilla on parempi muisti kuin ilman musiikkitunteja Tellukseen tutustuvilla ikätovereillaan, kertoo Kanadassa tehty tutkimus. Hamiltonin McMaster-yliopiston tutkimuksen mukaan jo vuoden musiikkiopinnot antavat lapselle oivan pohjan rakentaa hyvä muisti.

Tutkimuksessa mukana olleet lapset olivat 4-6-vuotiaita. Toisessa ryhmässä olivat musiikkitunneilla käyvät lapset, toisessa musiikkia vain koulutunneilla opiskelevat tenavat.

Tutkijat katsovat, että musiikin parantava vaikutus muistiin saattaa näkyä jo pari kuukautta musiikkituntien alkamisen jälkeen. Jo aiemmissa tutkimuksissa on todettu, että musiikkia opiskelevat lapset saavat älykkyystesteissä parempia tuloksia kuin esimerkiksi näyttelemistä opettelevat ikätoverinsa.

Kanadalainen tutkijaryhmä ei tietenkään ylläty siitä, että musiikkituntien ottaminen antaa lapselle paremmat valmiudet ymmärtää kuulemaansa musiikkia. Sitä ryhmä kuitenkin pitää kiinnostavana, että musiikkitunnit näyttäisivät lisäävän lasten valmiuksia myös kirjallisuuden ja matematiikan hahmottamisessa.

Topshop pestasi Kate Mossin suunnittelijakseen

Brittiläinen vaateketju Topshop on palkannut kohumalli Kate Mossin suunnittelijakseen. Moss suunnittelee ketjulle omaa nimeään kantavan malliston, joka tulee kauppoihin keväällä.

Topshop on tunnettu siitä, että se myy catwalkeilta tuttua tyyliä edullisin hinnoin. Langanlaiha Moss on itse suosinut ketjun vaatteita jo pitkään. Suunnittelijan palkkaa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta selvää on, että mallin taannoinen kärähtäminen kokaiinin käytöstä näkyy lopulta myönteisesti hänen tilipussissaan.

Topshopilla on yli 300 liikettä Britanniassa, ja se suunnittelee avaavansa liikkeen Yhdysvalloissa.

STT

Menot