fbpx
Uutiset

Tiilikadun alkoholistien asuntola sai poikkeusluvan

Riihimäellä valmistaudutaan käynnistämään uuden asumisyksikön rakentaminen päihde- ja mielenterveysongelmaisille vielä tänä vuonna. Kaupunginhallitus myönsi maanantaina rakentamiselle poikkeusluvan.

Huhtimon kaupunginosassa toimivat nykyiset, heikkokuntoiset rakennukset puretaan ja tilalle rakennetaan täysin uusi 21 asunnon rakennus.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus on myöntänyt hankkeeseen 1,3 euron avustuksen, joka edellyttää rakentamisen käynnistämistä vielä tämän vuoden aikana.

Perusturvatoimen tarkoitus on ollut siirtää asumisyksikön toiminta kaupungin tehtäväksi. Tähän saakka Huhtimon toimintaa on ylläpitänyt Riihimäen Seudun Koivukotiyhdistys, jolta kaupunki on ostanut palvelut.

Kaupunki on ostanut palveluja Koivukotiyhdistykseltä viime vuonna 370 000 eurolla, jonka lisäksi yhdistykseltä Tiilikadun tiloista peritty vuokra on ollut nimellinen.

Koivukodin toiminnan puolesta on taisteltu jo yli vuoden ajan. Kun perusturvalautakunta käsitteli Tiilikadun uudisrakentamista maaliskuun lopulla, lautakunta ei hyväksynyt perusturvajohtaja Marja-Liisa Lindforsin esitystä, että kaupunki pyörittäisi Tiilikadun asumispalveluja jatkossa.

Lautakunta päätti, että kaupunki tulee kilpailuttamaan asumispalveluyksikön toiminnan ylläpidon.

Uudelle talolle haetaan nyt poikkeuslupaa, jotta rakennus voidaan rakentaa nykypaikalle.

Vaihtoehtoisia paikkoja mietittiin Koppelintieltä ja Untolantieltä, jotka hylättiin niiden syrjäisyyden vuoksi. Asunnoilta pitää päästä kulkemaan jalkaisin kaupungin keskustaan, joten Tiilikatu sopii parhaiten tarkoitukseen.

Kaupunginhallitus myönsi maanantaina rakentamiselle poikkeusluvan. (HäSa)

Menot