Uutiset

Tiina Ranne Kerhon maalille

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekkoliigajoukkue on tehnyt yksivuotisen sopimuksen maalivahti Tiina Ranteen kanssa. Ranteen on määrä täyttää rooli viime kauden hopeajoukkueen ykköstorjujana.

21-vuotias lupaava veskari saapuu Hämeenlinnaan JYPistä, jossa hän voitti Meeri Räisäsen kakkosvahtina Suomen mestaruuden tänä keväänä. Runkosarjassa Ranne kantoi isoimman torjuntavastuun. Hyvä kausi oikeutti myös paikkaan naisten MM-joukkueessa, jossa hän oli kolmas maalivahti.

Ranne saapuu Hämeenlinnaan kehittymään ja hakemaan lisää peliaikaa. HPK on tärkeä näyttöpaikka myös maajoukkueen suhteen.

– Hyvä päästä hakemaan vähän uusia haasteita ja toivon mukaan vähän isompaa roolia. Odotan, että saamme porukan kasaan ja kokoonnumme joukkueen kanssa. Tavoitteet ovat vielä vähän kysymysmerkki, Ranne miettii.

– Katsotaan, miten täällä saa haalittua sitä peliaikaa. Hommiahan pitää tehdä kovasti, että saa ensinnäkin täällä sen ykkösroolin, saati että pääsisi sitten ykkösporukoihin.

Ranne asuu vielä Jyväskylässä, joten hän ei pääse aivan joka päivä harjoittelemaan HPK:n kanssa. Hän on omasta mielestään hyvin liikkuva maalivahti.

– Varmaan myös monta parannettavaa asiaa löytyy. Olen myös motivoitunut harjoittelemaan ja kehittymään, se on varmasti yksi vahvuus.

HPK:n junioritoiminnanjohtajan tehtävän lisäksi naisten liigajoukkueen päävalmentajaksi hyppäävä Marko Rahikainen arvelee saaneensa kokoonpanoonsa sopivan maalivahdin, mutta ei lupaa Ranteellekaan varmaa pelipaikkaa.

– Toivottavasti tuli sellainen maalivahti, joka ottaa mustia kiinni, mutta tämä on ennen kaikkea hyvä lisä tähän joukkueeseen. Eteenpäin menevä nuori maalivahti, joka sopii tähän meidän juttuun kuin nenä päähän, Rahikainen kuvailee.

Rahikaisen ja manageri Jorma Hassisen mukaan joukkue on nyt kasassa, mutta täsmähankinnat ovat yhä mahdollisia. Joukkue aloittaa harjoittelun elokuun alkaessa.

– Joukkue on nuori, nälkäinen ja muuttunut paljon viime kaudesta. Hyvällä mallilla se on. Odotetaan, että päästään tositoimiin viikon päästä, Rahikainen sanoo ja myöntää, että tekemistä on vielä.

– Meidän kuviot menivät nyt aika myöhään. Kesä meni Maijan (maalivahtivalmentaja Hassinen-Sullanmaa) johdolla, ja joukkue oli muutenkin vähän levällään. 1.8. eteenpäin on monta hyvää viikkoa aikaa harjoitella ennen sarjan alkua. Sarja on aika nopea ja lyhyt, mutta kyllä siinä on aikaa touhuta.

Naisten SM-sarja käynnistyy lauantaina 10. syyskuuta. Ensimmäisenä viikonloppuna kaikki kahdeksan joukkuetta pelaavat kaksi ottelua Hämeenlinnassa. HPK kohtaa silloin KalPan ja Kärpät. HäSa

Asiasanat