fbpx
Uutiset

Tiiriön Prisma kasvaa tien toisella puolella

Osuuskauppa Hämeenmaan kaava Tiiriössä etenee siltä pohjalta, että uudelle Prisman tontille tulee rakennusoikeutta peräti 20 000 kerrosneliötä.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsittelee kaavaa maanantaina, samoin Hämeenmaan ja Hämeenlinnan kaupungin välistä maankäyttösopimusta. Se koskee juuri Tiiriön kaavoittamista.

Hämeenmaa tavoitteli tontille alunperin vähintään 20 000 neliön rakennusoikeutta, mutta kaavoitustoimistossa ei haluttaisi Tiiriöön enää lisää hypermarkettilaa. Myöskään erikoiskaupan tilaa eli ns. etumyymälöitä ei haluttaisi ohjata Tiiriöön.

Kaupungin ja osuuskaupan kesken syntyi kompromissi, jossa Hämeenmaa saa kerrosneliönsä, mutta erikoiskaupan tila rajoitetaan enintään 1 800 neliöön. Lisäksi yli 200 neliön myymäläyksiköitä ei sallita erikoiskaupalle.

Hämeenmaan suunnitelmana on siirtää Prisma Tiiriöntien toiselle puolelle. Uudesta Prismasta tulee kooltaan kaksinkertainen nykyiseen verrattuna.

Alustavasti Hämeenmaa myös kaavailee pitävänsä nykyisen Prisman kiinteistön. Siihen sijoitetaan mahdollisesti uusi sisustustavaratalo.

Kaupunginhallituksen jälkeen asemakaavan muutosta käsittelee vielä kaupunginvaltuusto. (HäSa)

Menot