Uutiset

Tiistai unohtui minuuteissa

Paljon voi peli muuttua kolmessa arkipäivässä. HPK oli lauantaina jääkiekkoliigassa ihan eri joukkue kuin tiistain umpisurkeassa Ässät-ottelussa. Sen sai kokea Tappara, joka joutui HPK:n mainion pelin jälkeen lyhyelle kotimatkalleen 5–2 (2–0, 1–1, 2–1) kanssa.

Heti alusta näki, että HPK halusi näyttää kotiyleisölleen, ettei tiistai kertonut koko kuvaa. Kerho löi taululle viidessä ja puolessa minuutissa 2–0-lukemat Marek Viedenskyn ja Jesse Saarisen (1+1) osumilla.

– Hyvästä alusta olimme etukäteen puhuneetkin. Saimme ladata pari päivää akkuja ja harjoituksissa oli kova intensiteetti Ässät-pelin jälkeen. Se varmaan näkyi ottelun alussa. Tapparalla oli myös perjantaina vieraspeli, joten olikohan se vielä väsynyt siitä. Me pääsimme peliin freshinä ja saimme pelin haltuumme, Saarinen mietti ottelun alkua.

Koko ketjulle tehoja

Saarinen on pelannut koko alkukauden samassa ketjussa Marek Viedenskyn ja Eero Somervuoren kanssa. Sentteri Viedensky on saanut seitsemässä ottelussa kasaan tehot 1+4=5, Somervuori 2+2=4 ja Saarinen 3+2=5.

– Saimme nyt onnistumisia. Olemme vielä vähän hakeneet peliämme, vaikka meillä on ollutkin monessa ottelussa paikkoja. Onneksi me kaikki saimme tänään jalostettuja paikkoja myös tehoiksi. Silti meidän pitää pystyä ampumaan enemmän, kun paikoille pääsemme. Silloin tulee tulostakin. Oli hieno homma, että Marekkin sai maalitilin auki. Toivottavasti niitä tulee lisää, Saarinen iloitsi keskushyökkääjän puolesta.

HPK näytti viikon aikana kahdet kasvonsa. Pitkän sarjan aikana on tärkeää saada pidettyä pelin taso tasaisen hyvänä. Heikompia päiviä tulee aina, mutta hyvän ja huonon päivän eron pitää olla mahdollisimman pieni.

– Kausi on pitkä ja pitkän kauden aikana jokaisen peliin pitää ladata itsensä ihan täysillä. Se on selvä juttu. Toivottavasti tämä opetti meille, miten peliin pitää lähteä. Jokainen peli on uusi, mutta tässä oli mallisuoritus, Saarinen päätti.

Arvonen kiitteli joukkuetta

Saarisen ja Viedenskyn lisäksi Kerhosta onnistuivat maalinteossa Tuomas Vänttinen (2+0) ja kauden seitsemännen osumansa tehnyt Zach Hamill. Vänttisen ensimmäinen maali tosin pysyi vielä lauantaina Ville Järveläisen nimissä, vaikka Vänttinen tilanteessa ohjasi Craig Schiran laukauksen maaliin.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli aiheesta tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Olen tyytyväinen tämän päivän ilmeeseen. Saimme hyvin ladattua joukkueen taas taistelemaan kotiyleisön edessä. Tiistaina oli vähän erilaiset fiilikset, mutta tästä iso kiitos kaikille pelaajille. Jokainen pelaaja oli tänään tärkeä, ja joukkue taisteli hyvin sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Marekin maalihanojen aukeaminen oli ilahduttavaa. Toivottavasti se auttaa häntä eteenpäin, Arvonen sanoi.

Arvosen mukaan Kerhon lataaminen oli helppoa.

– Ei se vaikeaa ollut. Otimme keskiviikkona tiistaina käyttämättä jääneet höyryt pois ja loppuviikon keskityimme viisikkotyöskentelyyn. Keskiviikko oli rankka päivä pelaajille. Joukkue piti heti ottelun jälkeen palaverin, ja siitä näkyi tahto, halu ja intohimo tekemiseen. Hyvä näin, Arvonen kertoi.

HPK:n kokoonpanoon alunperin ilmoitettu Otto Paajanen ei lopulta Tapparaa vastaan pelannut. Hän oli Arvosen mukaan kipeä. HPK jatkaa pelejään lähes viikon tauon jälkeen ensi perjantaina, kun Ritariareenaan saapuu vieraaksi KalPa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic