Uutiset

Tiistairasteilla liikutaan Hatlammin luontokohteissa

Riihimäen Suunnistajien Tiistairasteilla nautitaan tällä kertaa hienoista maisemista. Tiistaisen kisan suunnistusradat Riihimäen Kiskon majalla Tapiolassa yltävät aina Hatlamminmäelle saakka ja tarjoavat myös upean näkymän Ojikkolaakson yli.

Hatlamminmäen lakipiste sijaitsee Hausjärven puolella ja se on Hausjärven korkein kohta (169 metriä merenpinnan yläpuolella). Mäen Riihimäen puoli on puolestaan Riihimäen korkein paikka, joka kunnanrajalla on 165 metrin korkeudella. Hatlamminmäellä ovat näkyvillä muinaisen Yoldianmeren rantakivikot ja alue liittyy Riihimäen arvokkaimpaan luontokohteeseen Hatlamminsuohon.

Tiistairastien radat kulkevat Hatlamminmäen lisäksi suon ympärillä. Pisimmällä radalla käydään uuden Ekokemin kautta kulkevan voimalinjan toisella puolella.

Mikäli ennen tiistaita on runsaita sateita, saattavat suunnistustossutkin kastua. Kokonaisuutena maasto tarjoaa kuitenkin hyvin kantavaa pohjaa runsaan suokasvillisuuden peittämällä alueella.

Ratoina ovat 6,1 km, 4,4 km, 3,8 km ja 1,8 km. Alueella on runsas polkuverkosto, joiden tukemana varsinkin lyhemmillä radoilla edetään. Pidemmillä radoilla on polkujen vaikutusta pyritty vähentämään, mutta muutamilla rastiväleillä ne silti helpottavat hyvinkin paljon vauhdin pitoa.

RiSun Tiistairastien lähdöt ovat syyskuussa kello 16.30–18.00. (HäSa)

Asiasanat

Menot