Uutiset

Tiitiäisen laajennustyö voi alkaa jo tänä vuonna

Hattulassa valtuutetut olivat keskiviikkona juttutuulella. Valtuusto intoutui keskustelemaan muun muassa lautakuntien roolista päätöksenteossa sekä sisäisten vuokrien vaikeaselkoisesta maailmasta.

Listalla olikin isoja asioita, kuten Tiitiäisen päiväkodin laajennuksen aikataulu. Vilkkaan keskustelun jälkeen päätettiin, että Tiitiäisen laajennustyö voi alkaa tarvittaessa lisämäärärahalla jo tänä vuonna. Sen pitäisi valmistua ensi vuoden elokuun alkuun mennessä.


Lepaasta ei enää keskusteltu

Osa valtuutetuista ihmetteli laajennushankkeen yht´äkkistä kiirettä. Timo Koskinen (kesk.) esittikin, että rahoituksesta päätettäisiin ”normaalissa järjestyksessä” ensi vuoden talousarvion yhteydessä. Samoilla linjoilla oli Matti Kortesaari (kesk.), joka kannatti esitystä.

Kunnanjohtaja Martti Pura ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Tuomola (kok.) kertoivat, että lisätiloja kiirehditään, koska päivähoitopaikoista uhkaa tulla huutava pula.

-Hoitopaikkatarve on suuri, ja nytkin tehdyt laskelmat ovat luultavasti alakanttiin, Pura kertoi.

Asiasta äänestettiin, ja äänin 25-7 (1 tyhjä) valtuusto päätti, että suunnittelua jatketaan ja laajennustyölle voidaan osoittaa rahoitusta jo tämän vuoden puolella.

Valtuusto päätti myös Lepaan päivähoidon ja samalla koulun järjestelyistä. Tästä asiasta ei käytetty ainuttakaan puheenvuoroa, vaan valtuusto hyväksyi sellaisenaan kunnanhallituksen esityksen viipalepäiväkodin hankkimisesta.

Se hankitaan Lepaan koulun pihapiiriin, ja samalla haudattiin siis suunnitelma koulun ja päiväkodin siirtämisestä Hamk:n tiloihin.


”Pelkolan lakkautus oli virhe”

Valtuusto palasi kokouksessaan myös keväällä tehtyyn kahden koulun lakkauttamispäätökseen.

Matti Puotila (kok.) toivoi viime kokouksessa selvitystä siitä, minkä verran säästöä Pelkolan koulun lakkauttamisesta kertyy. Samoin hän halusi vertailua eri koulujen oppilaskohtaisista menoista.

Laskelmat nähtyään hän totesi olleensa tekemässä väärää päätöstä, kun päätti Pelkolan lakkauttamisesta. Esimerkiksi Nihattulan koulun oppilaskohtaiset kustannukset ovat selvästi suuremmat kuin Pelkolan.

-Voisiko ajatella, että lakkautuspäätöksen toimeenpanoa siirrettäisiin, hän ehdotti.

Kunnanjohtaja Pura sanoi, ettei oppilaskohtaisista kustannuksista pysty suoraan laskemaan mahdollista säästöä tai lisäkustannuksia.

-Tässä on esitetty Pelkolan koulun vuosikustannukset, ei muuta. Voimme tuoda seuraavaan kokoukseen laskelmat kahden koulun lakkauttamisen kokonaistaloudellisista vaikutuksista.

Jouko Tuomola huomautti, että Pelkolan koulu olisi lähivuosina remontin tarpeessa.

-Ja sen toteuttaminen nostaisi suoraan oppilaskohtaisia kustannuksia, hän sanoi.

Valtuusto päätti lakkauttaa sivistystoimen johtajan viran ja perustaa sen tilalle johtavan rehtorin viran. (HäSa)