Uutiset

Tiitiäisen päiväkodin uusi osa otetaan käyttöön lokakuussa

Tiitiäisen päiväkodin rakennustyömaalla Parolassa on tekemisen meininki. Esimerkiksi perjantaina miehiä ja naisia oli töissä 25. Päiväkodin uudistus on määrä saada valmiiksi lokakuun alkuun mennessä.

Osa päiväkodista on ollut käytössä kuitenkin elokuun alusta alkaen. Päiväkodissa on nyt 56 lasta, ja lokakuun alussa saadaan 19 paikkaa lisää. Tällöin päiväkodissa on 75 lasta ja neljä ryhmää.

Ensi syksynä enemmän lisäpaikkoja

-Päivähoitopaikkoja ei siis tule kovin paljon lisää tässä vaiheessa, mutta vuoden kuluttua syksyllä saadaan uusia paikkoja enemmän, sanoo Hattulan varhaiskasvatusjohtaja Sari Nikula-Heino.

Suunnitelmien mukaan Tiitiäisen päiväkodin viereen nousee vuoden 2012 syksyyn mennessä Viiriäisen päiväkoti, johon tulee tilat viidelle lapsiryhmälle. Lapsimäärä olisi vajaat 90. Suunnitelmalta puuttuu vielä valtuuston siunaus.

Kaikki paikat eivät kuitenkaan olisi uusia, sillä rakentamisen tarkoituksena on keskittää päivähoitoa pienistä yksiköistä päiväkotiin.

-Vaikka puhumme Viiriäisen päiväkodista, Viiriäinen ja Tiitiäinen toimisivat käytännössä yhtenä päiväkotina, Nikula-Heino selventää.

Nyt meneillään oleva Tiitiäisen remontti johtuu kosteusvauriosta. Homeen pilaama päiväkodin osa purettiin kokonaan pois, ja tilalle on noussut lähes 700-neliöinen uudisosa. Sen harjannostajaisia vietettiin perjantaina.

Uudisosassa tilat kahdelle ryhmälle

Uudisosaan tulee tilat kahdelle ryhmälle sekä jakelukeittiö, sosiaalitilat ja väestönsuoja. Keittiö ja sosiaalitilat ovat yhteiset Viiriäisen päiväkodin kanssa.

Myös vanhoja Tiitiäisen tiloja on remontoitu. Pintoja on uusittu ja eteiset uudistettu asianmukaisiksi.

-Rakentaminen aloitettiin maaliskuussa, ja se tulee maksamaan noin 1,4 miljoonaa euroa, kertoo Risto Hast Hattulan kiinteistö oy:stä. Pääurakoitsija on Rakentajat Saarikko oy Pälkäneeltä. (HäSa)