fbpx
Uutiset

Tiitiäisen satupuu vauhditti Viiriäistä

Hattula-Kiinteistöjen toimitusjohtaja Risto Hast harppoo sähköjohtojen ja piirustusten yli kirja kainalossa.

Hän on valmistautunut lukemaan parhaillaan rakennettavan päiväkoti Viiriäisen harjannostajaisissa runon “Tiitiäisen satupuu” -kirjasta. Kirsi Kunnaksen kirja sopii tilaisuuteen mainiosti, päiväkoti Tiitiäisen naapurissa kun ollaan.

– Tämä Viiriäinenhän on työnimi, se ei välttämättä miellytä kaikkia, joten tästä järjestetään ehkä vielä nimikilpailu, Hast kertoo.

Isossa talossa pienryhmissä

Hattulan uusin päiväkoti on tarkoitus ottaa käyttöön elokuun alussa. Viiriäiseen tulee viisi osastoa eli hoitopaikat enintään 105 lapselle. Hattulan hoitopaikkojen määrä ei kuitenkaan kasva yhtä paljon, sillä samalla suljetaan pieniä päivähoitoyksiköitä.

Viiriäisessä lapset toimivat erillisissä pienryhmissä, vaikka talon paikkamäärä on suuri.

Uusi päiväkoti liittyy yhdyskäytävällä Tiitiäisen päiväkotiin. Sen laajennusosa valmistui viime syksyksi ja toimii normaalisti Viiriäisen rakennustöiden aikanakin.

– Tiitiäisen laajennusosa rakennettiin elementeistä tiukan aikataulun takia. Tähän sen sijaan on tehty paikalla rakennettu puurunko, Risto Hast kertoo.

Hast sekä työmaan vastaava mestari Seppo Äikäs kertovat, että Viiriäisen paras puoli on yksinkertaisuus.

– Tämä on suunniteltu fiksusti niin, ettei tässä ole mitään erikoisuutta. Tilat ovat selkeät ja hyvät, Äikäs kertoo.

Viiriäisen kerrosala on 987 neliömetriä eli se on hiukan pienempi, kuin vieressä sijaitseva Tiitiäisen päiväkoti. Rakennusurakoiden yhteenlaskettu summa on 1,4 miljoonaa euroa.

Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Kaipainen Oy.

Pääurakoitsijaksi valittiin syksyllä juupajokelainen Rakennusliike K ja M Lammi Oy. Sähköurakan tekee parolalainen Sähkö-Uotila, putkiurakan Putkityö Immonen Oy ja ilmanvaihtourakan JL-Ilma Oy. (HäSa)

Menot