Uutiset

Tiitta ja Äijänaho lyövät tahtia SM-kisoissa

Tanssiseura Baunssi järjestää rock`n`swing-tanssien SM-kisat lauantaina Verkatehtaalla. Baunssin pari Tommi Tiitta, 15, ja Salla Äijänaho, 14, osallistuu juniorisarjassa fuskun, buggin ja boogie woogien kisoihin.

– Mieliala on odottavainen. Hieman tutisuttaa, sillä nämä ovat meille yhdessä ensimmäiset SM-kisat, Tommi ja Salla muistuttavat.

Baunssin kaksikko on ainoa nuorten maajoukkuepari ja on rankingin ykkönen Suomessa.

– Boogie woogie on meidän päälajimme. SM-kulta on kuitenkin tavoitteena joka lajissa, parolalainen Salla sanoo.

Baunssi on maan suurin junioriseura. Junioreita löytyy hyvin myös Valkeakoskelta, Helsingistä ja Tampereelta.

Turussa asuvat Juho Päivinen ja Mari Munne on Baunssin ykköspari yleisessä champion-luokassa.

Baunssin parin kovin haastaja on vuoden taukoa pitänyt helsinkiläispari Tuomas Sillanpää ja Reetta Koivuniemi, joka voitti äskettäin PM-kullan Tanskassa. He ovat myös ennakkosuosikkeja SM-parketilla.

Juho ja Mari tarjoavat kunnon vastuksen, sillä he ovat boogie woogien maailman rankingissa sijalla 8. He tanssivat SM-kisoissa myös buggin.

Baunssin Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma ovat yleisen sarjan mitaliehdokkaita. He tanssivat boogien woogien ja buggin lisäksi fuskun.

Tommi Tiitta ahkeroi kisoissa, sillä hän tanssii myös yleisessä sarjassa yhdessä Anniina Laineen kanssa. He osallistuvat kolmeen tanssiin.

– Olen harjoitellut tanssia alkuvuodesta 8–9 kertaa viikossa, Tommi kertoo.

Tommin pari juniorisarjassa, Salla Äijänaho, sanoo puolestaan tanssineensa 4–5 kertaa viikossa.

SM-kisat käynnistyvät Verkatehtaalla lauantaina kello 11 ja jatkuvat noin kello 18 saakka. Loppupuolella kisapäivää ovat vuorossa finaalit.

Osanottajia eri sarjoissa on noin 160 eli pareja parketilla nähdään yli 80.

Suomen mestaruudet ja ikäkausimestaruudet jaetaan boogie woogiessa, buggissa, lindy hopissa, rock`n`rollissa, fuskussa, rockkabillyssä ja rs formaatiossa. HÄSA

Asiasanat

Päivän lehti

8.7.2020