Uutiset

Tiiviillä puolustuksella HIFK:n kaatoon

Takana 3–0-voitto Vaasan Sportista ja seuraava vastustaja HIFK. Hämeenlinnan Pallokerho jatkaa jääkiekon Liigaa mukavan kutkuttavissa tunnelmissa tiistaina kotikaukalossaan Ritariareenassa. Peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa (HIFK viides ja HPK kuudes) majailevien joukkueiden kamppailu sytyttää taatusti myös Rinkelinmäen yleisön.

HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen odottelee helsinkiläisten kohtaamista mielenkiinnolla. Myös Leke myöntää Hifkin tarjoilevan aina lisäkipinöintiä kaukaloon.

– Kaikki otteluthan sytyttävät, joissa on jaossa kolme pistettä, mutta kyllä hesalaisen ison ja pahan punaisen kissan kohtaaminen tuo myös jotain extralatausta peliin, Lehtonen sanoo.

HPK voitti 5–4 joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuussa Helsingissä. Lehtonen povaa myös keskiviikon kamppailusta tiukkaa vääntöä.

– HIFK on pelannut pirteästi ja heillä on koossa hyvä nippu. Meillä on tavoitteena jatkaa samanlaista uhrautuvaa peliä kuin lauantaina Vaasassa, eli lähtökohtana on tiivis puolustuspeli, Lehtonen suunnittelee.

HPK:n maalivahti Juuse Saros oli mainiossa vireessä Sport-ottelussa. 39 torjuntaa kerännyt veskari pelasi kauden toisen nollapelinsä. Hän jatkaa Kerhon maalilla myös HIFK-ottelussa.

Myös Saros on hyvin selvillä, mitä tuleman pitää keskiviikon pelissä.

– Olemme valmistautuneet peliin ihan normaalilla tavalla. Hirveästi emme ole kuitenkaan scoutanneet vastustajaa, mutta joitakin ylivoimajuttuja olemme käyneet läpi. Liikaa ei nimittäin kaverin peliin kannata keskittyä, Saros muistuttaa.

Saros ei ennättänyt kauan nauttia lauantain nollapelistään. Aika pian Vaasan reissun jälkeen mietteet siirtyivät jo seuraavaan peliin.

– Ei edellinen hyvä ottelu hirveästi vaikuta seuraavaan peliin – kaikki alkaa kuitenkin taas alusta. Ehkä siitä saa pientä hyvää fiilistä, mutta hyvän olon tunne ei saa jatkua liian pitkään, Saros sanoo.

Niemi palaamassa kokoonpanoon

HPK ei vielä tiistaina paljastanut Hifki-ottelun kokoonpanoaan. Valmentaja Lehtonen muistuttaa, että siihen vaikuttaa muun muassa sairastuvan vahvuus ottelupäivän aamuna.

– Sen verran tiedän, että Jyri Niemi saattaa palata puolustukseen. Jos näin käy, niin silloin lainamiehemme Jani Forsström ei enää pelaa.

– Hyökkääjistä Vaasassa kokoonpanosta pudonneen Juha Koiviston tilanteesta en osaa vielä sanoa mitään. Hän kärsii alaraajavammasta. Heikki Liedes sen sijaan saattaa palata kokoonpanoon, pohtii valmentaja Lehtonen. (HäSa)

Asiasanat