Uutiset

Tikkanen ihastutti Iittalassa

Hallitseva suomenmestari Jouki Tikkanen aloitti parhaiten tämänkeväiset rytmisen voimistelun EM-karsinnat sunnuntaina Iittala-hallissa. Rekolan Raikkaan edustaja voitti ensimmäisissä karsinnoissa vanne- keila- ja nauhaohjelmat. Pallo-ohjelmassa 17-vuotias vantaalainen ylsi toiseksi. Tämän välineen voitti kisan kakkonen, ensimmäisissä naisten kisoissaan taituroinut, Elise-seuran Ekaterina Volkova.

Viiden maajoukkuevoimistelijan karsintakisan seuraaville sijoille ylsivät Elise Järvenpään Kati Rantsi, Elisen Iina Linna ja Suomalaisen Voimisteluseuran Inessa Rif.

EM-karsintojen toinen osa kilpaillaan tiistaina Lohjalla. Karsintojen kaksi parasta voimistelijaa edustavat Suomea kesäkuun alussa Wienissä käytävissä EM-kisoissa.

Hämeenlinnan Voimisteluseuran isännöimissä kisoissa katsastettiin myös nuorten joukkueiden EM-kisaedustajaa (vanneohjelmat). Ensimmäisen kisan paras oli odotetusti Elisen ja Elise Järvenpään Orkideat-joukkue kokoonpanolla Heidi Hyvärinen, Siiri Joronen, Kristina Lapina, Millaroosa Karjalainen, Emma Rantala ja Essi Ukkonen.

Naisten kisan ykkönen Jouki Tikkanen onnistui parhaiten vanneohjelmassaan. Vakuuttava esitys tuotti mainiot 16,050 pistettä.

Tikkasen kokonaispisteet olivat 62,750. Toisessa EM-kisalipussa kiinni olevan Ekaterina Volkovan esitykset tuottivat 61,050.

– Kokonaisuutena kisat sujuivat ihan hyvin, vaikka teinkin pallossa yhden aika ison virheen. Jännitin myös hieman etukäteen, sillä maajoukkuevoimistelijoiden kesken käytävät karsinnat ovat aika tasaisia. Onnistuin kuitenkin saamaan tänään 43 sijapistettä (maksimi 45), myhäili tyytyväinen Tikkanen.

Leiri ja kovia kisoja

Tikkanen tavoittelee uransa toista EM-kisaedustusta. Toissa vuonna hän oli mukana Valko-Venäjällä käydyissä kisoissa.

– Toivottavasti Lohjankin kisat sujuvat hyvin ja pääsen valmistautumaan EM-matkalle. Lohjalla maajoukkueella on myös leiri. Ennen EM-kisoja ohjelmassa ovat myös Tampereella toukokuussa käytävät SM-kisat. Niissäkin kisoissa riittää tavoiteltavaa, Tikkanen muistuttaa.

Tikkasen sunnuntainen voitto ei ollut yllätys Suomen Voimisteluliiton rytmisen lajipäällikölle Emma Kurjelle.

– Joukille jäi ohjelmiinsa kuitenkin vielä parannettavaa, vaikka vanne oli kyllä tänään todella vahva. Myös Ekaterina onnistui ihan hyvin. Hän teki tasaisen varmaa työtä, Kurki arvioi.

Kurki seurasi tarkasti myös nuorten joukkuekarsintoja.

– Orkideoiden voitto ei ollut yllätys, sillä joukkue on hieman eri kokoonpanolla hallitseva suomenmestari. Myös kilpailun ulkopuolella esiintynyt HämVS:n joukkue onnistui mukavasti ensimmäisessä näytössään, mutta toinen esitys epäonnistui. Hämeenlinnalaisten tavoitteet on asetettu toukokuun SM-kisoihin, jolloin myös joukkueen alaikäinen jäsen Anni-Nelli Santala on jo täysi-ikäinen nuorten sarjaan, Kurki sanoi.

Nuorten sarjojen voimistelijat ovat syntyneet vuosina 1998–2000. HämVS:n ryhmässä esiintyivät Annika Kaivola, Sara Syrjälä, Salla-Maria Pekola, Hilma Kovanen ja Anni-Nelli Santala.

Tasaiset EM-karsinnat ovat kovaa peliä myös Suomen Voimisteluliiton kulisseissa. Tänä vuonna liian puolueelliseksi arvosteltua naisten kisan tuomariston kokoonpanoa jouduttiin muuttamaan ennen kisoja. Asiasta oli ennätetty valittaa jopa Urheilun oikeusturvalautakuntaan, jossa valitus kuitenkin hylättiin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic