Uutiset

Tilapäispysäköintiä sovitellaan linja-autoaseman seudulle

Kartalla on jo merkintöjä niissä kohdissa, joihin ehkä voisi järjestelyillä saada tilapäisiä parkkipaikkoja ja kartta on Hämeenlinnan Pysäköinti oy:n toimitusjohtajan Jarmo Kulmalan työhuoneessa.

Valtuusto edellytti maanantaina, että pysäköintiyhtiö ja kaupunki yhdessä etsivät tilapäistä parkkitilaa Hämeenlinnan ydinkeskustasta.

– Tulihan se esitys vähän yllättäen, mutta olen jo miettinyt, mistä olisi mahdollista tilaa löytää. On se totta, että tällä hetkellä keskustassa oikeasti puuttuu pysäköintitilaa, Kulmala pohtii.

– Ensimmäisenä mieleen tulee Paasikiventien varressa oleva parkkialue, joka nyt on enemmän tai vähemmän pitkäaikaiskäytössä, vaikka onkin yleistä pysäköintitilaa. Sinne voisi harkita aikarajoitusta, mutta ei siitä kovin suurta apua ole.

Sen sijaan linja-autoaseman alueelta saattaisi löytyä hieman enemmänkin pysäköintitilaa.

– Ainakin siitä kannattaa keskustella, voisiko sieltä järjestelyillä lohkaista jonkin alueen. Oikeastaan koko Wetterhoffin seutua pitäisi tarkastella vielä kerran. Tosin siellä on myös kaupungin työntekijöille osoitettuja pysäköintipaikkoja.

Tori ei innosta
Kulmala ei ole kovin innostunut torin valtaamisesta pysäköintitarkoituksiin.

– Onhan siitäkin keskusteltava. Tietysti se on yksi mahdollisuus, mutten oikein mielelläni en toisi sinne pysäköintiä edes tilapäisesti.

Hän painottaa, ettei yksin päätä minne tilapäisparkkipaikat tulevat. Asiaa pohditaan yhdessä palvelujohtaja Timo Tuomolan ja verkostonhallintapäällikkö Markku Vasaman kanssa.

Huhtikuussa helpottaa
Kulmala muistuttaa, että huhtikuussa keskustan tuntumaan avautuu 700 uutta pysäköintipaikkaa, kun Kaivoparkki otetaan käyttöön. Tänään talo on jo harjakorkeudessa ja puolen vuoden kuluttua sen pitäisi jo olla käytössä.

– Olen itse testannut, että Kaivoparkista menee seitsemän minuuttia kävellä torille.

Kaivoparkista on jo varauksessa 100-200 parkkipaikkaa tunnelityömaan tekijöille. Katteelle nousevan kauppakeskuksen rakentajille tarvitaan ilmeisesti saman verran pysäköintipaikkoja.

Keinuparkin pysäköintipaikoista 70 on myyty pysyvästi ympärivuotisilla sopimuksilla. Yhteensä talossa on 268 paikkaa.

– Meillä on myös yhteistyötä Verkatehtaan alueen kanssa. Esimerkiksi teatterin asiakkaat ovat löytäneet Keinuparkin. Olemme sopineet edullisista iltatarjouksista. (HäSa)