Uutiset

50 000 asiakkaalta puuttuu yhä tilinumero – Ilmoittamalla sen ajoissa saa veronpalautuksensa tililleen

Kuva: Lassi Puhtimäki
Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu Verohallinnolle tai tili on lopetettu, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena eli rahalähetyksenä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Veronpalautuksia maksetaan tänä vuonna kuukausittain heinäkuusta joulukuuhun saakka. Voimassa oleva tilinumero puuttuu Verohallinnon tiedoista tällä hetkellä 50 000 asiakkaalta, jotka ovat saamassa veronpalautusta.

Tilinumeronsa ehtii ilmoittamaan elokuun palautuksia varten enää ainoastaan OmaVerossa, jos sen tekee 29.7. mennessä.

Syyskuun veronpalautuksia varten paperisen tilinumeroilmoituksen pitää olla perillä Verohallinnossa 5.8. tai sähköinen ilmoitus annettuna OmaVerossa viimeistään 27.8.

Jos tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena OP:n kautta.

 

Veronpalautukset maksetaan valtaosalle henkilöasiakkaista elokuussa tai syyskuussa. Veronpalautuksensa saa elokuussa 6.8. noin 1,7 miljoonaa asiakasta ja syyskuussa 4.9. noin 1,3 miljoonaa asiakasta.

Loput saavat veronpalautuksensa viimeistään joulukuussa. Oman veronpalautuksensa määrän ja maksupäivän voi tarkistaa OmaVerosta.

Vanhempi voi ilmoittaa alaikäisen lapsensa tilinumeron kirjautumalla OmaVeroon omilla tunnuksillaan. Alaikäinen voi ilmoittaa tilinumeronsa myös itse kirjautumalla OmaVeroon mobiilivarmenteella, mikäli hänellä on mobiilivarmenne käytössään.

Paperinen tilinumeroilmoitus pitää tehdä käyttämällä Verohallinnon tilinumeroilmoituslomaketta, jonka voi joko tulostaa verkosta, hakea verotoimistosta tai tilata Verohallinnosta. HÄSA

Asiasanat