Uutiset

Timo Laineelle BBU-mestaruus Aulangon nyrkkeilyillassa

Helsinkiläinen Timo Laine joutui hikoilemaan täydet kahdeksan erää virolaisen Sergei Melisin kanssa Itämeren alueen keskisarjan (72,6kg) mestaruusottelussa lauantai-iltana Aulanko-areenassa. Tuomarit näkivät Laineen osumien olleen hieman terävämpiä ja ottelu päättyi lopulta Laineen 3–0-voittoon.

Onnellinen voittaja myönsi ottelun jälkeen, ettei Melis päästänyt häntä helpolla.

– Oli odotettua tiukempi matsi. Pysyin kuitenkin hyvin omassa ottelusuunnitelmassani, ja sain satutettua kaveria vasemmalla alakoukulla parikin kertaa. Sitten sain takimmaisen koukun osumaan lähiottelussa aika hyvin leukaan ja kaveri notkahti siitä. Ne varmasti hyydyttivät kaverin ja sain ratkaistua ottelun. Mutta oli tosi hurja matsi, Laine sanoi hengästyneenä.

Kovin pitkään Laine ei voi laakereilla lepäillä, sillä seuraava kamppailu on jo mielessä.

– Nyt vaan kovaa treeniä, ja haluan ehdottomasti otella vähintään kerran kolmeen kuukauteen. Mies on kyllä kunnossa. Uuden valmentajan kanssa on nyt kiva painaa hommia, Laine kertoi suunnitelmistaan.

Team Dalton Boxingin järjestämässä ammattilaisnyrkkeilyillassa oteltiin Laineen ottelun lisäksi neljä muuta ottelua, jotka kaikki päättyivät kotivoittoihin. Illan avanneessa ottelussa Janne Forsman moukaroi Serbian Bojan Zarkovin keskeytyskuntoon jo toisessa erässä. Saman kohtalon koki myös Zarkovin maanmies Mladen Zivkov, joka hävisi teknisellä tyrmäyksellä Espanjasta Tornioon muuttaneelle Jose Sanchezille. Myös Sami Enbomin ja Mikko Säterin kädet nostettiin ottelun jälkeen ylös voiton merkiksi.

Kehän tapahtumia aitiopaikalta seurannut valmentaja Vesa Korpaeus antoi suojateilleen Forsmanille ja Enbomille puhtaat paperit illan suorituksistaan.

– Forsmanin oli tarkoitus vain saada lyöntejä selviin paikkoihin. Alun jäykkyyden jälkeen homma vapautui, ja hän otti lopulta helpon voiton. Samin taktiikka oli, että kokeilimme erilaisia rytminvaihtoja ja saada myös hyviä toistoja. Se meni hyvin. Vaikka Sami löi hyviä iskuja perille, kaveri kesti kaikki iskut. Kummallekin ottelijalle tämä oli kuitenkin välimatsi, mutta ilta onnistui suunnitelmien mukaan, Parolannummelta lähtöisin oleva Korpaeus kertasi.

Tällä hetkellä Korpaeus on Tuusulan Nyrkkeilyseuran päävalmentaja. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic