Uutiset

Timo Lehkonen sai lähteä HPK:n juniorijääkiekosta

HPK:n juniorijääkiekko vapautti Timo Lehkosen seuran valmennuspäällikön tehtävästä keskiviikkona. Juniorijääkiekko perustelee Lehkosen työsuhteen päättämistä taloudellisilla ja tuotannollisilla syillä.

– Viime viikolla kerroimme HPK:n juniorijääkiekon ja HPK:n liigaorganisaation tiivistyvästä yhteistyöstä. Kilpailupuoli, B- ja C-juniorit, siirtyvät edustusjääkiekon alle. Näiden ikäluokkien kilpapuoli on ollut Timon (Lehkonen) tehtävänä. Viime keväänä päätimme, että seuran toiminnan kokonaisjohtaminen siirtyy toiminnanjohtajalle, joka tekee myös valmentajasopimukset, kertoo HPK:n juniorijääkiekon puheenjohtaja Sari Rautio.

Hän myöntää, että Lehkosen vapauttaminen tehtävästään oli vaikea rasti tiistai-iltana päätöksen tehneelle seuran hallitukselle.

– Taloudellinen tilanne on kuitenkin tiukka. Vanhempien rahapussillahan junioriseura joutuu käymään.

HPK:n juniorijääkiekolla oli vielä jokin aika sitten kolme täyspäiväistä työntekijää. Toiminnanjohtaja Tommi Lindroos ilmoitti lähtevänsä HPK:sta reilu kuukausi sitten. Nyt lähtee Lehkonen. Jäljellä on vielä taitovalmentaja Max Kenig.

Toiminnanjohtajaa HPK:n juniorijääkiekko on jo hakenut. Rautio toivoo, että Lindroosin seuraajan nimi olisi tiedossa jo vuodenvaihteessa.

– Hakemuksia toiminnanjohtajan tehtävään tuli neljätoista eri puolilta Suomea. Kovia osaajia haki meille töihin ja siitä olen iloinen, Rautio tuumaa.

– Luulen, että tästä pääsemme hyvin seurana eteenpäin. Uusi nousu on edessä ja nyt keskitytään tekemiseen, hän jatkaa.

Lehkonen ei katkera

Timo Lehkosta voi pitää jo peruskerholaisena. Hän tuli HPK:n liigajoukkueen maalivahdiksi lähes neljännesvuosisata sitten. Pelaajauransa jälkeen Lehkonen oli HPK:ssa nuorten valmentajana, liigajoukkueen toisena valmentajana ja viimeksi juniorijääkiekon valmennuspäällikkönä.

– Tällaista elämä voi olla. Juniorijääkiekko ei kai sitten enää tarvitse minua. On kuitenkin hienoa, että sain olla mukana 25 vuotta kerholaisessa jääkiekkoilussa. Olen ylpeä siitä, mitä olen saanut HPK:ssa tehdä, Lehkonen sanoo ilman katkeruuden häivää.

– Jos joku vetää homman minua paremmin, ei siinä mitään. Minä kävin kaikki valmentajat nyt läpi ja toivotin heille tsemppiä. Pelaajien parasta on aina ajateltava. Toivottavasti kaikki hyvä ei jää juhlapuheisiin ja kaikenlaiseen skeidaan.

Lehkonen vakuuttaa olevansa tyytyväinen työhönsä HPK:n juniorijääkiekossa.

– Pelaajat ovat menneet eteenpäin. Noin 30 pelaajaa on noussut neljän viime vuoden aikana HPK:n junioreista ammattilaiskiekkoilijaksi. Se on isoin juttu.

Seuraavaksi Lehkonen aikoo vetää hetken happea, mutta aika pian hänen tavoitteenaan on olla taas mukana jääkiekkotyössä.

– Kuitenkin jossain muussa organisaatiossa kuin HPK:ssa. Jääkiekko on intohimoni ja sen osaan. Soittoja työmahdollisuuksista on jo tullut ja tällä viikolla käväisen yhdessä paikassa. Lehkonen kertoo. (HäSa)

 

 

 

Asiasanat