Uutiset

Timo Mäkelälle …senioreiden SM-kulta

Hämeenlinnalainen Turengin Kiilaa edustava Timo Mäkelä keilasi senioreiden Suomen mestariksi sunnuntaina Torniossa. Kahden sarjan loppuottelussa Mäkelä kukisti helsinkiläisen GB-seuraa edustavan Teemu Raatikaisen pistein 487–458. Kolmanneksi sijoittui VeiKein Jorma Hipsi.

Loppukilpailussa Mäkelä esitti koko päivän parasta keilailua. Hän oli alkukilpailun jälkeen viidentenä. Ensimmäiseen kuuden sarjan osioon hän keilasi 1507 (keskiarvo 251) ja nousi toiseksi. Sen jälkeisessä mies miestä vastaan -peleissä hän keilasi 241 pisteen keskiarvolla ja voitti kahdeksasta ottelustaan kuusi ansaiten näin suoran paikan loppuotteluun.

Tämän osion kolmanteen sarjaansa Mäkelä teki pelkkiä kaatoja, eli 300 pisteen maksimisarjan. Raatikainen oli kuuden sarjan jälkeen vielä johdossa, mutta ei mahtanut Mäkelälle jatkossa mitään, jääden yli sadan pisteen päähän johtopaikasta. Kakkossija ja välieräpaikka olivat kuitenkin selviä. Hipsi jäi 170 pisteen päähän kolmanneksi.

Kahden sarjan loppuottelussa Mäkelä näytti heti ensimmäisessä sarjassa kaapin paikan miesten maajoukkuetta valmentavalle Raatikaiselle. Selvä voitto pistein 255–220 teki Raatikaisen työn toiseen sarjaan erittäin vaikeaksi. Vaikka Raatikainen toisen sarjan voittikin 238–232, niin voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä. (HäSa)

Asiasanat