Uutiset

Timo Myöhänen taituroi voittoon Pälvi-trialissa

Trial-moottoripyöräilyn perinteinen kauden avaus ajettiin lauantaina Tervakosken ampumaradan maastossa. Pälvitrial on usein tarjonnut lunta ja jäätä, tai muuten vaikeita olosuhteita. Tällä kerralla kuitenkin saatiin kilpailla kuivassa ja hyvässä kelissä.

Kymmenestä kolmeen kertaan ajetusta jaksosta koostunut Tervakosken Moottorikerhon kilpailu oli C-Super- ja nuortenluokille Suomen Cupin osakilpailu. Muille kisa tarjosi hyvät puitteet karistella ajoruostetta ranteista.

Eliittiluokka oli saanut jalkeille suunnilleen puolet kotimaan huipputasolle oikeutetuista kuljettajista. Voionmaan urheilulukiossa opiskeleva Timo Myöhänen, 19, oli kisan ehdoton ennakkosuosikki. Käytännössä eliitin voitto oli pedattu tamperelaiselle sen jälkeen, kun lajin konkari Jussi Haapanen perui sairastumisen vuoksi osanottonsa Pälvitrialiin.

Tuskin Haapanenkaan olisi tosin Myöhäselle kampoihin laittanut, sillä eliitin ykkönen selvitti reitin ottamatta ainuttakaan virhepistettä. Jere Karjalainen oli hyvän avauskierroksensa turvin kakkonen. Mika Kivelä potki sen verran jalalla vauhtia kisan alussa, ettei loppukiri riittänyt enää Karjalaisen haastamiseen.

A-luokassa kärkikamppailu käytiin MP-taidon Henkka Vierimaan ja Tervakosken Leevi Paajasen kesken. Paajanen menetti pelin käytännössä jo avauskierroksella. Paajanen otti kahdelta jaksolta maksimivirhepisteet. Vaikka Paajanen kiersi kaksi seuraavaa kierrosta vähemmillä virheillä, piti Vierimaa ykköspaikkansa loppuun saakka. Tervakosken Moottorikerhon Onni Oja oli luokan neljäs.

MP-taidon Niko Nurmio teki nuortenluokassa ”Myöhäset”, vaikka ei aivan nollatulosta tehnytkään. Ensimmäinen kierros meni vielä tasapistein Tom Remanderin kanssa, mutta reitin tultua tutummaksi pisteli Nurmio kaksi seuraava kierrosta todella tarkasti.

Remanderin peli oli pelattu, sillä hän haali virhepisteistä jalkakosketuksista 13 enemmän kuin Nurmio. Lopulta eroa oli peräti 22 pistettä. Kolmanneksi korkeimmat Cup-pisteet sai Leevi Seppälä, joka jäi tasaisesti kärkikaksikosta läpi kilpailun.

Cup-tittelistä kisaavassa B-luokassa Tervakosken Teemu Koreenmäki vei voiton selvästi ennen Antti Sirkiää.

Lajina trial näyttäisi olevan edelleen suosittu, sillä kisaan osallistui yli 70 kilpailijaa. Baltialaisten trial-innostus näkyi myös, sillä B-, C- ja jokamiesluokissa virolaisia ja latvialaisia ajajia esiintyi kaikkiaan 16. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic