fbpx
Uutiset

Timo Myöhänen vankisti johtoaan SM-trialissa

Kauden neljäs trialin SM-osakilpailu ajettiin Kirkkonummella. Jo etukäteen oli huhuja että kilpailusta tulisi kauden tähän mennessä haastavin ja niin myös kävi. Kovat sateet ennen ja vielä kilpailun aikanakin pitivät huolen siitä, että virhepisteitä tuli vähintään riittävästi ja parhaat liukkaan kelin kuskit erottuivat joukosta. Ratamestari oli tehnyt kaksitoista jaksoa, joista viimeinen oli stadion-tyyppinen keinotekoisista esteistä tehty yleisöjakso.

Eliitissä kilpailuun lähdettiin Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhäsen johtaessa SM-taistoa. Jyväskylän Moottoriurheilijoita edustavan Jussi Haapasen piti tukevasti kakkossijaa hallussaan.

Myöhänen otti johtoaseman haltuun heti kilpailun alussa eikä päästänyt Haapasta lähelle vaan kasvatti johtoaan loppuun asti tulostaulun näyttäessä kilpailun jälkeen 53 virhepistettä, Haapasella 76 ja kolmanneksi ajaneella Mika Kivelällä 103 virhepistettä.  Näin Myöhänen vankisti johtoaan SM-sarjassa ennen Haapasta, Kivelä nousi kokonaistilanteessa kolmanneksi.

Tervakosken Moottorikerhon ainoa eliittikuski Leevi Paajanen joutui jättämään kilpailun väliin koska hänelle ei löytynyt avustajaa. Normaalisti Paajasta avustava Juha Kallio oli toipilaana.

B-luokassa kauden aikaisemmat osakilpailut voittanut Tervakosken Ilkka Oittinen joutui tällä kertaa taipumaan kotikilpailuaan ajaneelle Antti Sirkiälle. Myös B-luokassa otettiin virhepisteitä enemmän kuin yleensä, Sirkiälle pisteitä tuli 40, Oittiselle 46 ja myös kotikilpailua ajaneelle Lari Rantaselle 63. Luokan Suomen cupissa Oittinen säilytti johtopaikkansa.

40+-luokassa parhaiten liukkaat jaksot onnistuivat TeMK:n kuskeilta. Ari Kyöstilä otti luokkavoiton kolmentoista pisteen erolla ennen seurakaveria Jörgen Nylundia, kolmas oli MP-Taidon Jan Grönholm. Yhteispisteissä Kyöstilä on johdossa, Grönholm toisena ja Nylund kolmantena.

Super Cupissa TeMK:n Max Angelma otti kauden avausvoittonsa kahdentoista virhepisteen erolla MP-Taidon Mikko von Platoon. Angelma on sarjassa toisena, von Platon johtaessa ja TeMK:n Tessa Kallion pitäessä kolmatta sijaa. Kirkkonummen kilpailussa Kallio sai sen verran kolhuja että katsoi parhaimmaksi leimauttaa kahdelta viimeiseltä kierrokselta viisi virhepistettä lopuilta jaksolta.

Seuraava osakilpailu ajetaan Salossa 23. heinäkuuta.

Asiasanat

Menot