fbpx
Uutiset

Timo Reinaa esitetään maakuntajohtajaksi

Hämeen liitto on saamassa keskustalaisen maakuntajohtajan.

Maakuntahallitus esittää liiton johtoon Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran hallintojohtajaa, varatuomari Timo Reinaa.

Reina tunnetaan etenkin työstään politiikan taustavaikuttajana. Hän on toiminut muun muassa kuntaministeri Mari Kiviniemen (kesk.) valtiosihteerinä sekä kuntaministeri Hannes Mannisen (kesk.) erityisavustajana.

Reinan nykyinen työnantaja Ara kuuluu ympäristöministeriön hallinnonalaan ja vastaa valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta.

37-vuotias Reina on Järvenpään kaupunginvaltuuston jäsen. Hän vaikuttaa myös Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen liikelaitoksen johtokunnassa sekä Uudenmaan liiton hallituksessa.

Aiemmin Reina on ollut mukana muun muassa keskustalaisen Nuorisosäätiön hallinnossa. Hän ei ole kuitenkaan syytettyjen joukossa Nuorisosäätiön vaalirahoituskäräjillä.

Esitys syntyi äänestyksen jälkeen

Maakuntahallitus ei ollut maakuntajohtajan valinnasta yksimielinen, vaan päätös syntyi vasta äänestyksen jälkeen.

Loppusuoralla vastakkain olivat Reina ja Culminatum Innovationin toimitusjohtaja Pasi
Mäkinen (sit.) Helsingistä. Äänestyksessä Reina sai seitsemän ja Mäkinen neljä ääntä.

Alunperin maakuntajohtajaksi tavoitteli 14 hakijaa, joista yhdeksän kutsuttiin haastatteluun. Soveltuvuustesteihin asti ylsivät Reinan ja Mäkisen lisäksi Hämeen liiton kehittämisjohtaja Matti Lipsanen Hämeenlinnasta sekä Kuuma-seudun yhteistyöjohtaja Johanna Viita Järvenpäästä.

Lopullisesti uudesta maakuntajohtajasta päättää kesäkuun 11. päivänä kokoontuva maakuntavaltuusto. Vaikka hallitus esittää tehtävään Reinaa, valtuusto voi periaatteessa valita kenet tahansa 14 pätevästä hakijasta.

Maakuntajohtajan tehtävä vapautuu vuodenvaihteessa, jolloin nykyinen maakuntajohtaja Juhani Honka jää eläkkeelle. Honka on taustaltaan sosialidemokraatti. (HäSa)

Menot