Uutiset

Tino Nivala iski voittomaalin jatkoajalla

Tino Nivala oli Lammin Salibandyn ratkaisija huimassa salibandyn Divarin finaalisarjan avauksessa tiistaina Elenia-areenassa.

Nivala sinetöi joukkueensa 5–4 (2–3, 0–0, 2–1, 1–0) -voiton, kun jatkoaika oli vanhentunut 2.13.

– En suunnitellut mitään. Se tuli ihan selkärangasta, Nivala kuvaili maaliaan.

Hän oli ottelun tehopelaaja kahdella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään. Heikki Hätönen nautti kahdesti Nivalan tarjoilusta ja Roope Kainulainen alusti jatkoajan voittomaalin. Ketju junaili joukkueensa viidestä maalista neljä.

– Pelasin kuitenkin huonon ottelun. Jostain syystä kuitenkin tuli pisteitä. Satuin kai olemaan sopivassa paikassa, Nivala vähätteli iltaansa.

Eipä ole ennen Elenia-areenassa ollut samanlaista fiilinkiä salibandyn sarjaottelussa kuin oli tiistaina. Paikalla oli peräti 1 389 katsojaa, jotka näkivät viimeisen päälle jännittävän herkkupalan.

– Oli makea peli. Vähän jäätiin telineisiin, mutta etenkin viimeisellä kympillä kaveri putosi kyydistä. Kova sarja tästä on tulossa. Henkinen puoli ratkaisee, Nivala tuumi.

Steelersillä oli voiton avaimet jo käsissään, mutta eivät siellä loppuun saakka pysyneet. Se sai loistavan lähdön, kun Aleksanteri Ihalainen teki avausmaalin Jere Kemppaisen hienosta syötöstä vain 42 sekunnin pelin jälkeen. Markus Sipronen vei Steelersin 2–1-johtoon Jarno Mäkisen passista. Erätauolle vierasjoukkueena kotisalissa pelannut Steelers meni johdossa, kun Ville Lastikan kaukoveto yllätti LaSBin muuten hyvin torjuneen Kaapo Kettusen.

Kolmannessa erässä Tuomas Mikkolan nätti ohjaus Daniel Megyaszain syöttöön antoi Steelersille kahden maalin etumatkan, mutta sen jälkeen LaSB otti pelin selvästi itselleen. Takaa-ajon aloitti Matti Korhonen Rasmus Kainulaisen syötöstä ja loppu oli melkein LaSBin näytöstä.

– Melkoinen show. Katsojia noin paljon ja katsomossa paljon oranssiväriä (LaSBin kotipaidan väri), ihasteli LaSBin valmentaja Petri Kemppainen.

Hänen mielestään LaSB ei pelannut kahta ensimmäistä erää hyvin.

– Meillä oli kaksi erää liian kova kiire, vaikka meidän piti olla pallolla. Kolmannessa erässä saimme normaalin LaSB-pelin käyntiin. Kiristimme tahtia. Molemmat maalivahdit (Kettunen 24 torjuntaa ja Steelersin Jaakko Vahtokari 11 torjuntaa) olivat hyviä. Ja kyllä Steelersin plussaa ansaitsee, Kemppainen arvioi.

Joukkueet pelaavat toisen kerran torstaina ja tietysti Elenia-areenassa. Se on Steelersin kotiottelu.

– Luulen, että peli tulee vastustajalle aika äkkiä. Sieltä putosi pari äijää, Kemppainen mietti.

Steelersin Markus Siprosen peli päättyi ensimmäiseen erään. Miiro Maunula sai puolestaan kovan tällin päähänsä kolmannessa erässä railakkaassa tilanteessa, jonka jälkeen parratkin vähän pärisivät tuomarien suuntaan.

Kemppaisen perheelle finaalisarja tuo takuulla voiton – isä Petri valmentaa LasBia ja hänen poikansa Jere pelaa Steelersissä puolustajana.

– Normaalia elämää meillä vietetään. Nautiin oman pojan pelaamisesta Steelersissä ja näissä otteluissa. Ei näitä pelejä kotona puida. Voi tietysti olla, että illalla yritän, mutta varmaankin aika hiljaista on, Petri Kemppainen sanoi. HäSa

Asiasanat