Uutiset

Tippa linssissä ja nappi laudassa loppuotteluihin

Taisi silmäkulma kostua useammalta Hämeenkaaren 820 katsojalta.

Hämeenlinnan Pallokerhon Pauliina Vilponen, 20, antoi ilon virrata silmäkulmastaan sen jälkeen, kun HPK marssi SM-finaalin kukistamalla seitsemännessä välierässä Pihtiputaan Pislaplokin suoraan kolmessa erässä.

HPK vei välieräsarjan voitoin 4-3. Kotietu piti kaikissa seitsemässä ottelussa.

– Ihanaa. Meillä on ollut niin paljon vaikeuksia. En voisi olla enempää ylpeä tästä joukkueesta. Koko kausi kesästä alkaen on painettu ja treenattu ihan hulluna. Huh, sanoi Vilponen riehakkaissa fiiliksissä.

Avauserän lopussa tärkeitä torjuntoja

Ensimmäinen erä eteni äärimmäisen tasaisena tilanteeseen 21-21. Sen jälkeen Vilponen torjui vierailijan hyökkäyksen. Seuraavaksi pelikuntoon toipunut Ivana Kujundzic torjui yksin Pislaplokin yrityksen.

Sen jälkeen Vilponen onnistui taas torjunnassaan ja hankki eräpallon Kerholle. ”Paukku” Vilponen narutti avauserän päätöspinnan osittaisella jujutuksella.

-Ensimmäisen erän voittaminen oli tärkeää, sillä saimme henkisen selkärangan. Torjunnoilla voitimme pelin, Vilponen sanoi.

HPK teurasti toisessa erässä Pihtiputaan totaalisen lyttyyn, sillä Pislaploki sai vain kahdeksan pistettä.

-Meidän pisteistä taisi toisessa erässä puuttua ykkönen edestä, myönsi Pislaplokin valmentaja Satu Natunen.

Skender sinetöi toisen erän

Täyden ottelun pelannut Marina Skender tulitti armottomasti toisessa erässä HPK:n viidestä viimeisestä pinnasta peräti neljä.

HPK johti kolmatta erää jo 6-1, mutta Pislaploki tuli vielä mukaan taisteluun.

Keskipelaaja Lauren DeGirolamo oli kuitenkin päätöserän ratkaisija, sillä hän hankki joukkueelleen neljä tärkeää pistettä erän keskivaiheilla.

Vilponen tukisti hiukan Kerhoa siitä, että Pislaploki pääsi vähän peliin mukaan päätöserässä.

-Kolmannessa erässä vastustaja ei luovuttanut. Meidän olisi pitänyt puskea koko ajan täysillä, Vilponen sanoi.

HPK:n koko seitsikko pelasi upean ottelun. Kujundzic keräsi eniten pisteitä, mutta Vilponen ja parhaana palkittu Laura Pihlajamäki olivat tasaisimmat. Pihlajamäki voitti peräti kuusi torjuntapinnaa ja Vilponen puolestaan neljä.

Kapteeni Maria Eskola juoni jälleen passarina kettumaisesti ja oli joukkueensa ilopilleri. Skender ja DeGirolamo olivat isossa roolissa, kun sitä tarvittiin. Libero Tiiamari Sievänen, 17, pelaa tärkeitä pelejä kuin olisi pelannut niitä vuosikaudet.

-Tämä saa tuntua sunnuntai-illan hyvältä, mutta maanantaina unohdamme heti välieräpelit, Vilponen sanoi.

HPK:n valmentaja Kai Stenius oli tyytyväinen finaalipaikan varmistumisesta seitsemännessä pelissä.

-Hyvä, että pelasimme näin monta peliä. Sain vietyä ajatuksiani enemmän sisään. Pislaploki antoi hienon vastuksen, vaikka se olikin väsynyt. Olen tyytyväinen torjuntaamme. Puolustuksen voitimme tosi selvästi, sanoi Stenius.

Osoitus organisaation laadukkuudesta

Finaalipaikan varmistuminen tiesi samalla sitä, että Hämeenlinnaan tulee 14. peräkkäinen SM-mitali naisten lentopallossa. Ennen Kerhoa mitaleita ovat saalistaneet Tarmo-Volley ja Vanajan RC.

-Hienoa työtä, sanoi Vilponen.

-Organisaatio on loistava. Upea suoritus, joka ei voi olla tuuria. Tämä on hyvin rakennettu ja harjoitellut joukkue, Stenius kehui.

SM-finaalit alkavat LP Viestin kotikentällä Salohallissa tiistaina. Toinen osaottelu pelataan torstaina Hämeenkaaressa.

-Meillä on täydet mahdollisuudet voittaa. LP Viesti on hyvä joukkue, mutta kukaan ei ole voittamaton, kuten jo nähtiin välieräsarjassa, Vilponen painotti.

-Tästä alkaa kova valmistautuminen. Se on nähty, että kaikki on voitettavissa. Onhan Salo tietenkin ennakkosuosikki, Stenius sanoi.

Plokilta loppui polttoaine

Pislaplokin hämeenlinnalaisvalmentaja Satu Natunen myönsi joukkueeltaan bensan loppuneen.

-Emme pärjänneet hyökkäyksessä. Olen ylpeä likoista, että veimme tämän seitsemänteen peliin. Kaaduimme saappaat jalassa. Parempi voitti, tiivisti Natunen.

Pislaploki jatkaa mitalitaisteluaan LP Kangasalaa vastaan.

-Nelossija on turhankin tuttu. Lähdemme ainakin taistelemaan mitalista, Natunen painotti. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020