Uutiset

TiPS:n Oona Tolppanen kaatoi HJS:n naisten ykkösessä

Tikkurilan Palloseuran Oona Tolppanen, 17, oli kentän hahmo tekemällä hattutempun naisten Ykkösen alaloppusarjan ottelussa Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan Kaurialassa maanantaina. HJS taisteli parhaansa mukaan, mutta tuloksena oli tappio luvuin 3-5 (2-3).

TiPS oli saanut useita vahvistuksia liigasta Hongan joukkueesta, kun se pinnistelee sarjapaikkansa puolesta. Nopea ja maaliahne Tolppanen kuului tähän joukkoon.

Tolppanen avasi maalihanansa jo 40 sekunnin kohdalla, kun hän tykitti näyttävän kaukovedon yläkulmaan.

HJS:n hahmo, kapteeni Elina Hämäläinen oli mukana kahdessa seuraavassa osumassa. Ensin kuudennella minuutilla Hämäläisen tarkasta kulmapotkusta oikea laitapakki Satu Hellemaa tälläsi vapaasti tasoituksen. Sen jälkeen Hämäläinen pommitti johtomaalin hienolla kaukolaukauksella 17. minuutilla.

HJS:n alakerran haksahduksesta Emilia Jousimaa tasoitti. Tolppanen lirutti TiPS:n 3-2-johtoon ennen puolen tunnin täyttymistä.

Hukattuja läpiajoja

Ensimmäinen jakson lopulla kehiin tullut HJS:n Noora Kauranen näytti jälleen juoksuvoimaisuutensa. Hän tasoitti vastahyökkäyksestä tilanteeksi 3-3 heti toisen jakson alkuun. Kauranen oli tämän jälkeen alvariinsa yksin läpiajoissa, mutta keinot eivät riittäneet enää yllättämään TiPS:n maalivahti Noora Matikaista.

-Tuossa vaiheessa meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu, sanoi HJS:n valmentaja Juha Jakobsson.

Voittomaalin viimeisteli Tolppanen, joka harhautti toistamiseen vastaan tulleen maalivahti Julia Kuikan. Minuuttia myöhemmin Mira Katajamäki sinetöi pelin loppuratkaisun.

– Näin on käynyt monta kertaa tällä kaudella, joten tämä oli vähän kuin kauden kuva. Kolmella maalilla pitäisi voittaa, mutta viisi päästettyä on ärsyttävän paljon, Jakobsson sanoi.

Jakobsson hämmästeli TiPS:n Hongan apujen käyttöä.

-Heillä oli useita pelaajia apuna. Mitä se oikein tosiasiallisesti Tikkurilaa auttaa, Jakobsson sanoi.

HJS:n nuori maalivahti Julia Kuikka teki kaikkensa, mutta aika tiukkaan paikkaan hän joutui.

-Maalivahdeista Veera Kaarela aloitti opiskelut Tallinnassa. Toivomme, että hän olisi sunnuntaina seuraavassa pelissä. Jenni Wiklund on puolestaan lomareissulla ulkomailla, Jakobsson kertoi.

Maalintekijä Satu Hellemaa palkittiin HJS:n parhaana. Hämäläisen lisäksi oikea laitapakki Laura Långvik oli hyvin esillä. Långvik teki useita ansiokkaita nousuja. Vaihtopelaaja Noora Kauranen juoksuvoima on säväyttävää, mutta lisätehoja odotetaan. (HäSa)

Pasi Honkanen

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic