fbpx
Uutiset

Titaanit kohtaavat - vai kohtaavatko?

Mikä muu yhdistää Yön ja Technicolourin keulahahmoja, Olli Lindholmia ja Jimi Pääkalloa kuin tämän illan keikat Etelä-Suomen pääkaupungissa?

Vastaus on raadollinen: sisälmykset.

Yön Olli aloitti musisointinsa Appendixissa (=umpilisäke) ja nykyinen Techicolour laulaja-kitaristi singahti suurempaan julkisuuteen Tyrävyön vierailevana kitaristina. Tyylilaji molemmilla orkestereilla oli punk.

Olli syntyi ja Olliksi kastettiin vuonna -64 Porissa. Ja porilaisena Ollina hän on pysynyt, vaikka kotikaupunkinsa on ollut Tampere kohta kahden vuosikymmenen ajan.

Jimi taas syntyi Hiekkasen Konstaksi vuonna -81, mutta Jimi Pääkallona hän on luistellut liukkaasti paikallistukset välttäen. Vaikkei Jimi ole koskaan väittänyt olevansa asukki kaukaiselta galaksilta, glam-kosmetiikkansa viittaa eskapismiin, joka antaa juniorille aivan erilaiset koordinaatit kuin Tampereen katujen suoraselkäiselle suharille.

Jimi tykkää flirtata yli taidelajirajojen. Bändin nimeksi kävi Kalle Päätalo (=kirjailija, joka ei lämmennyt kunnianosoitukselle ja pakotti yhtyeen muuttumaan Kalle P:ksi) ja vieläpä elokuvassa. Kokoillan leffoissa Jimi on näytellyt kahdesti.

Sitten Yön perustamisen Olli on pitäytynyt Yössä ja veisannut suomalaisten sydänjuuria riistävää molli-rockia. Likaiset Legendat I, Joutsenlaulu, Rakkaus On Lumivalkoinen. Näiltä ei ole vältytty. Ja yli 2000 keikan jälkeen Yö on myynyt yli puolimiljoonaa levyä.

Jimin studioura alkoi Ajetaan me tandemilla, mutta sittemmin kieli on vaihtunut kansainväliseen. Myös bändinimissä. Ensin tuli Clishé, sitten Technicolour. Kansan syvät rivit eivät toistele toisilleen näiden ryhmien riimejä, mutta fanit nostavat tuoreet julkaisut listoille. Eikä bändi pane pahakseen, jos tyyliään kutsutaan stadionrockiksi, vaikka varsinaiset stadionkeikat vielä odotuttavat itseään.

Hakulisen Jussi on nähty Yön kiertueilla aika ajoin fiittaavana laulaja-kosketinsoittajana, mutta muutoin Olli on tämän päivän Yön ainoa alkuperäisjäsen. Jimi on pitänyt jo kahden bändin ajan yhtä rumpalin kanssa, joka jo yksinään vastaa yhtä keski-ikäisten miesten duoa (=Dingo).

Kolme kirjainta pakottaa kuitenkin bändit samaan raamiin. EMI. Yö on aina ollut leimallisesti Poko Rekordsin artisti, mutta yrityskauppojen myötä taustaorganisaatio on bändeillä nykyisin yhtenevä.

Yö Kulttuuritukussa on loppuunmyyty, Technicolourin keikalle Hannibaliin on vapaa sisäänpääsy. Yön aloitusajaksi on arvioitu kello 21:tä, Technicolourkin omansa varmasti tietää, muttei kerro.

Ai mikäkö oli Technicolourin ensimmäinen single? One Night (=yksi Yö). (HäSa)

Menot