Uutiset

Tiukkaa kilvanajoa monessa lähdössä

FINRace-sarjan viikonloppu Ahvenistolla tarjosi rata-autoilun ystäville mainiota viihdettä. Varsinkin sunnuntaina ei peräkkäin ajelusta ollut tietoakaan, vaan tapahtumia riitti monessa luokassa.

Suurin osa sunnuntain lähdöistä saatiin ajaa kuivalla radalla, mutta iltapäivän tunteina vettä alkoi ripotella taivaalta.

Vesisade alkoi Legends-luokan päivän toisen kilpailulähdön viimeisillä kierroksilla ja toi oman lisänsä tiukkaan kärkikamppailuun. Ossi Kumpula, Sami Erkkilä ja Henri Tuomaala kävivät kukin vuorollaan kärkipaikalla ja ruutulipulla pisimmän korren veti Kumpula. Samat miehet olivat kolme nopeinta myös luokan sunnuntain ensimmäisessä lähdössä.

– Oli mukava ajaa kilpaa. Saimme kolmistaan muut jäämään, joten ei tarvinnut tarkkailla kuin kahta autoa. Sade liukasti jonkin verran rataa varsinkin viimeisellä kierroksella, voitokas Kumpula kertasi kilpailun tapahtumia.

Sunnuntain tuplavoittaja oli lauantain lähdön kolmas, joten koko viikonloppu sujui Legends Cars Finlandia edustavalta Kumpulalta mainiosti.

– Ei oikein paremmin olisi voinut mennä, mies myhäili viimeisen lähdön jälkeen.

Päivän sinnikkäimmästä noususta vastasi Aleksi Halen niin ikään Legends-luokan viimeisessä lähdössä. Halenin autoa korjailtiin vielä minuutteja ennen starttia ja mies pääsi mukaan kilpailuun lopulta autoletkan hänniltä. Siltä hän onnistui nostamaan itsensä lopputulosten kymmenenneksi.

– Vähän jännitti, ehdinkö radalle. Tänä viikonloppuna minulla oli muutenkin epäonnea ja jouduimme korjaamaan autoa pitkään myös viime yönä, Halen kertoi.

Voittajan bensa oli loppua

V1600-luokan kilpailu jouduttiin keskeyttämään punaisilla lipuilla kymmenennellä kierroksella, kun Matti Marjamäki törmäsi rengasvalliin.

Lähdön voittaneella Keimola FK-kerhon Marko Helistekankaalla oli syy olla tyytyväinen kisan keskeytymiseen.

– Jos kisa olisi ajettu loppuun asti, bensani olisi varmaan loppunut, sillä yritimme pitää auton mahdollisimman kevyenä. Mielestäni se tilanne ei kyllä ollut ehkä ihan punaisten lippujen paikka.

Helistekangas kasvatti Ahvenistolla SM-pistejohtoaan voitolla ja lauantaina tulleella kakkossijalla.

– Lauantaina oli vähän ongelmia. Muutimme autoa tälle päivälle ja se toimi paremmin. Sain myös hyvän startin ja ajoin muutenkin virheettömän kisan, 18-vuotias kuljettaja kommentoi.

Dramatiikkaa kerrakseen

Formula Fordien sunnuntain kisassa hämeenlinnalaislähtöinen Oskari Kurki-Suonio oli muutaman kierroksen ajan kiinni voitossa. Hän putosi kuitenkin kisan keskivaiheilla pari sijaa, kun Joonas Lappalainen lähti ohitusyritykseen ja molemmat kärkikuljettajat ajautuivat hetkeksi ulos radalta.

– Se on sitä kilvanajoa. Tila loppui ja pyörät osuivat yhteen, Kurki-Suonio kuvaili tilannetta.

Tuomaristo katsoi molemmat kuljettajat syyllisiksi osumaan, joten rangaistuksia ei jaettu.

Viimeisellä kierroksella sijoitukset vaihtuivat vielä, kun Matias Köykän autoon tuli tekninen vika ja Kurki-Suonio pääsi parantelemaan sijoitustaan nousemalla toiseksi. Samalla sijalla hän ajoi maaliin myös lauantaina. Lähdön voittoon ajoi dramaattisten vaiheiden jälkeen Miika Hirsimäki.

Vihdin Urheiluautoilijoita edustava Kurki-Suonio on eilen Porsche-luokassa kaksi kakkostilaa ottaneen Jesse Krohnin veli. Veljekset jakavatkin toisilleen ajoneuvoja, koska ajavat eri luokissa.

– Emme aja samalla tavalla, joten pieniä vinkkejä on hyvä antaa. Tämä on tosin varmaan ensimmäinen kerta, kun olemme samoissa kisoissa. Melkein aina, kun toinen on ajanut Suomessa, toinen on ollut maailmalla, Kurki-Suonio kertoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic