Uutiset

Todistettavasti olemassa

Marika tapasi vielä muutamia vuosia sitten olla nimi, jonka kuuli harvoin. Eipä ole enää. Kiitos vain, Fingerroos.

Fingerroos on pontevampi painos takavuosien Sanna Suutarista. Muistatteko tyypin? En minäkään, ennen kuin Hesarin Nyt-liite muistutti. Nuorehko, hyvännäköisehkö blondi, joka ei oikeastaan osaa mitään erityistä, mutta jonka elämän sisältö on saada naamansa lehteen.

Ilmiö hämmentää muutenkin kuin työpöydälleni ilmaantuvina lehtileikkeinä, joissa lukee esimerkiksi: ”Marika palasi häämatkalta”, ”Marika huutokaupataan!” tai ”Marika esittelee uudet rintansa”.

Kaikkeen tottuu. Turtuvaista on myös kaima Fingerroosin tempauksista lukeva yleisö. Senpä vuoksi ”salarakkaalla” on nyt silikonirinnat ja kotonaan nettikamera.

Koska salarakas ehti muutamassa kuukaudessa ylentää itsensä ”seksin papittareksi”, kohokas lässähtänee piakkoin. Ellei blondi sitten painele politiikkaan. Kansanedustaja saanee enemmän palkkaa kuin tissiteline – viimeistään siinä vaiheessa, kun luonto näivettää silikonien ympärykset.

.000Nykyään Suomessa voi ilmeisesti tehdä mitä tahansa, kun on saanut paljaan ylävartalonsa tarpeeksi monta kertaa palstoille. Pääsee kansanedustajaksi tai esiintyjäksi – olipa taitoja ja näkemystä tai ei.

Kun mediavetoisessa maailmassa vielä helposti saa sellaisen käsityksen, ettei kukaan näkymätön ole mitään, nykynuorten kuumeinen julkisuushakuisuus ei hämmästytä.

Risc Monitor 2004 -asennetutkimuksen mukaan nuorista miehistä noin puolet ja nuorista naisista noin 40 prosenttia tahtoisi olla julkkis.

Helppous on ihana päiväuni. Stara pääsee jonojen ohi ja hengaamaan muiden julkimoiden kanssa. Tähteys kuulostaa mukavammalta ja turvallisemmalta vaihtoehdolta kuin duunarius yrityksessä, joka ennen pitkää livahtaa Kiinaan. Eihän tähteä voi potkia pois, eihän?

Tätä voi olla kiinnostavaa kysyä M. Fingerroosilta vuoden kuluttua.

Oma lukunsa ovat niin sanotut tosi-tv-ohjelmat, joissa kuka tahansa voi leikkiä robinsonia tai laulajaa. Kaikkein käsittämättömimpiä ovat Big Brother -tyyppiset ohjelmat, joissa omakotitaloon suljetaan lauma ihmisiä. Heidän leivänleikkuutaan kansa sitten seuraa.

On ikävä ohjaajanero Alfred Hitchcockia. Hän se lausahti, että elokuvat ovat elämää, josta on leikattu tylsät kohdat pois.
Tosi-tv:ssä on näyteltyyn telkkaridraamaan verrattuna sekin huono puoli, että pelinappula voi saada kunnolla turpiinsa. Kun draama on todellisuusleikkiä, jossa sovitaan, keitä ollaan ja mitä tapahtuu, tosi-tv:ssä pelissä onkin oma persoona. Itseään ei pääse karkuun, kun kuvaukset päättyvät.

Iltapäivälehtien mukaan parhaillaan Kanta-Hämeessä kuvattavasta Suuresta Seikkailusta osa mielii kesken pois. Ärhäkkä keskinäinen kisa tuntuukin inhalta.

Vain yhdestä tulee seikkailussakin tähti. Noin kuukaudeksi.
marika.riikonen@hameensanomat.fi

Päivän lehti

16.7.2020