fbpx
Uutiset

Toimeentulotuen liitteet kulkevat Kelaan kätevimmin verkossa – kännykkäkuva liitteestä riittää

Tavallisimpia liitteitä ovat esimerkiksi tiliotteet, sähkölasku, kotivakuutuslasku ja julkisen terveydenhuollon laskut. Myös ne voi lähettää Kelaan verkossa.

Toimeentulotuen liitteet on vaivattominta toimittaa Kelaan verkossa.

Helpointa liitteiden toimittaminen on osoitteessa www.kela.fi/asiointi. Verkkohakemuksessa riittää selkeä kännykällä otettu kuva liitteestä.

Tavallisimpia liitteitä ovat esimerkiksi tiliotteet, sähkölasku, kotivakuutuslasku ja julkisen terveydenhuollon laskut. Asiakas näkee hakemuksestaan, mitä liitteitä pitää lähettää.

Kela antaa päätöksen toimeentulotuesta normaalisti seitsemän arkipäivän kuluessa siitä, kun hakemus ja tarvittavat liitteet ovat saapuneet Kelaan. Hakemuksen käsittelyä nopeuttaa se, että kaikki tarvittavat liitteet toimitetaan ajoissa.

 

Asiakkaan on kuitenkin hyvä huomata, että verkossa on oma palvelunsa muutoksenhaulle.

Muutoksenhakupalvelussa ei voi hakea toimeentulotukea eikä sinne pidä lähettää hakemukseen tarvittavia liitteitä. Jos asiakas lähettää toimeentulotuen hakemukseensa tarvittavat liitteet muutoksenhakupalvelun kautta, hakemuksen käsittely voi viivästyä.

Kelan muutoksenhakupalvelu osoitteessa https://asiointi.kela.fi/eValitus on tarkoitettu ainoastaan oikaisuvaatimuksen ja valituksen tekemiseen sekä näihin liittyvien liitteiden toimittamiseen.

Oikaisuvaatimukseen ja valitukseen liittyvät liitteet voi toimittaa muutoksenhakupalvelussa vuorokauden kuluessa siitä, kun oikaisuvaatimus tai valitus on tehty verkkopalvelussa.

 

Menot