Uutiset

Toimistotilojen neliöt tuplaantuvat Riihimäen asemalla

Aseman seudun vetovoima kasvaa Riihimäellä, kun liiketilojen rinnalle nousee 3 500 neliömetriä uutta toimistotilaa.

Vaikka aseman seudun ja kaupungin ydinkeskustan kaupan liiketilasta osa seisoo tyhjänä, toimistotiloihin riittää tulijoita, arvioi työpäällikkö Tero Niskanen Lemminkäinen Oy:stä.

Rautatienpuiston laitaan kaavoitetun toimistorakennuksen rakentaminen näyttää lähtevän liikkeelle kevään aikana.

Esimarkkinoinnin aikana neuvotellaan jopa puolentoista kerroksen suuruisista tiloista kiinnostuneiden vuokralaisten kanssa.

– Riihimäen aseman seutu on ykköspaikka, jota on helppo markkinoida. Risteysasema kiinnostaa yrityksiä. Tulijoita on paitsi Riihimäeltä myös Uudeltamaalta, Tero Niskanen toteaa.

Vaikka asema-aukion laidalla seisoo jo Matkakeskuksen yhteydessä suhteellisen uusi Matkakeskuksen 3 500 neliömetrin toimistotalo, ylitarjontaa ei näytä Niskasen mukaan olevan.


Rakentamiselle riittää tilaa

Myös Riihimäen elinkeinojohtaja Mika Herpiö tietää aseman seudun vetävän yrityksiä vuokraamaan toimistotilaa.

Matkakeskuksessa tosin on useampia yksittäisiä tiloja tyhjänä, mutta tyhjän tilan kokonaismäärä on vain 500 neliömetriä. Lemminkäisen toimistotaloon pyrkiville tilat ovat liian pieniä.

– Toimistorakentamiselle riittää vielä maata aseman alueella. Vilkkaan aseman seudun merkitys toimistotyöpaikkojen alueena on suuntaus, joka vahvistuu lähivuosina, Herpiö sanoo.

Toimistorakentamiseen sopivaa ja jo kaavoitettua maata odottaa rakentamista kaupungin Yritystaloon eteläpuolella Jokikylässä. Kaavamuutoksella käyttöön saadaan myös Peltosaaren puolelle radan varteen toimistoaluetta.

Prisma-keskukselle laaditaan parhaillaan kaavamuutoksella lisärakentamiseen tilaa ja Jokikylään neuvotellaan useamman tuhannen neliön hanketta yksittäisten liikeyritysten kanssa.

Kaupungin liike-elämän painopiste asettuu yhä vankemmin aseman ympäristöön.


Sijainti houkuttelee asukkaita

Lemminkäisen nyt käynnistyvä toimistotalo kuuluu kortteliin, jonka kaavoittamisesta valitettiin useaan otteeseen. Rautatiepuiston asukkaat vastustivat suojellun alueen reunalle nousevia asuin- ja toimistorakennuksia.

Uusista, nelikerroksisista asuintaloista ensimmäinen valmistui jo marraskuussa, toinen valmistuu kesäkuussa ja kolmannen rakentaminen alkaa vielä kevään aikana. Kaikkiaan kolmeen taloon valmistuu 59 asuntoa.

Asemanseudulle siirtyy yhä enemmän asukkaita, sillä myös Piikinmäelle kaavoitetun asuinalueen rakentaminen on jo käynnissä. Pienkerrostaloja nousee jo toiminnassa olevan päiväkodin ympärille.

Piikinmäkeen on kaavoitettu kuuden korttelin verran asuinkerrostaloja, joista korkeimmat ovat kuusi- ja matalimmat nelikerroksisia. Kun Piikinmäki on rakennettu, uusia asuntoja on peräti 30 000 kerrosneliömetriä. (HäSa)