Uutiset

Toinen erä koitui Kerhon kohtaloksi

Jokerit-HPK 4-1. HPK:n taival jääkiekon SM-liigan runkosarjan loppusuoralla tuntuu olevan kovin takkuista. Maaottelutauon jälkeiset pelit ovat olleet pakkopullaa ja pistetili on polkenut lähes paikoillaan.

Kerho aloitti lauantaina Jokereita vastaan varsin kelvollisesti ja pääsi erätauolle 1-1-tasalukemissa. Pelin ainokaiseksi jääneen HPK-maalin viimeisteli Armands Berzins.

Haaveet lisäpisteistä ja paikan säilyttämisestä kärkikuusikossa murenivat toisessa erässä. Jokereiden kakkosketju Janne Lahti-Antti Kerälä-Teemu Pulkkinen namutteli osuman mieheen, ja kerholaisten henkinen kantti taisi notkahtaa. Jokereiden neljännen maalin ampui kauden ensimmäisellä osumallaan puolustaja Antti-Jussi Niemi.

Ottelun kolmanteen erään joukkueet eivät pahemmin edes syttyneet – peli oli ratkaistu 4-1-numeroilla.

Liikaa karkeita virheitä
HPK:n valmennuksesta peliä kommentoi Pasi Arvonen. Hänen mukaansa joukkueen tahtotila ja henkinen kantti eivät ole tällä haavaa tasolla, jolla ratkaisuja pystyttäisiin vääntämään.

– Aivan liikaa tulee karkeita henkilökohtaisia virheitä, kuten tänään pelin toisessa erässä tuli. Emme pysty vääntämään tarpeeksi kaksinkamppailuissa ja vastustajan maalillekin mennään hieman varovaisesti, summasi Arvonen.

Jokeriden maalilla pelasi lauantaina Jan Lasak, joka torjui runsaasti kiekkoja maalinsa eteen. Hiukan kovemmalla rynnistyksellä irtokiekoista olisi Arvosen mukaan saattanut tulla jokunen lisämaali.

– Ei tätä nyt voi kuitenkaan jäädä murehtimaan. Heti sunnuntaina katsellaan videoita ja aloitetaan valmistautuminen tiistaiseen Kärpät otteluun, totesi Arvonen.

– Meidän on löydettävä lisää liikettä peliimme ja survottava jatkossa niistä kakkoskiekoista enemmän maaleja, lopetti Arvonen.

Kerälällä kulkee
HPK:n juniorikoulun kasvatti Antti Kerälä pokkasi lauantaina ansaitusti palkinnot HPK-ottelun jälkeen. 1+2 pistettä kasvattajaseuraa vastaan olivat illan parhaat.

Kerälä polkee yhdessä Janne Lahden ja Teemu Pulkkisen kanssa ja tulosta tulee . Mestiksestä Jokereihin nostettu Kerälä kiittää löytämisestään Hannu Jortikkaa.

– Jortsu minut sieltä tänne poimi. Lahden Jaska menee lujaa ja pitää paljon kiekkoa. Pulkkisella on samat kujeet ja oma roolini on pelata hieman varmistellen, ettei omissa kolise, kertoi Kerälä roolistaan.

Tällä kaudella 17+30 pistettä nakutellut Kerälä löytää helposti syyn tehoihinsa.

– Ketjumme on saanut valtavan hyvin peliaikaa ja kun on aikaa olla jäällä, jälkeäkin tulee, mietti Kerälä.

HPK koettaa nostaa itsensä takaisin kärkikuusikkoon tiistaina kun Rinkelinmäellä saapuu Oulun Kärpät. (HäSa)