Uutiset

Toinen jakso oli kotijoukkueen

Sunnuntaina FC Hämeenlinnan pelistä näki, että kolme pistettä oli päätetty ottaa.

Ja niinhän ne pisteet myös jäivät hämeenlinnalaisille, kun Maskun Palloseura kaatui Kaurialan stadionilla maalein 3–1 (0–0).

Pelin alusta asti kotijoukkue keskittyi jokaisen kaksinkamppailun voittamiseen ihailtavalla antaumuksella. Valmentaja Tomi Uusitorpan mukaan joukkueella oli ottelussa selvä tähtäin.

– Meillä on ollut jo useammassa pelissä niin sanottuja ottelupalloja, joilla olisimme voineet nostaa sijoitustamme sarjassa. Nyt päätimme, että tänään voitetaan ja noustaan neljän parhaan joukkoon. Olisi kova juttu, jos pystyisimme kauden lopussa olemaan neljänsiä, Uusitorppa kertoi.

Hetken FC Hämeenlinna ehti neljännestä sijasta nauttiakin, kunnes sunnuntain kierroksella hämeenlinnalaisten tapaan voittoon yltänyt Närpiön Kraft kipusi edelle. FC Hämeenlinna onnistui kuitenkin voitollaan nousemaan Maskun ohi sarjan viidenneksi.

Voittomaali tiikerisyöksyllä

Ensimmäisellä jaksolla pelattiin tasaista ja ajoittain sekavaa peliä. FC Hämeenlinna sai luotua muutaman hyvän hyökkäyksen Maskun maalille, mutta viimeistelystä puuttui terävyys.

Muutaman kerran Maskun Niklas Harjula oli aiheuttaa hämeenlinnalaisten puolustukselle päänvaivaa, mutta hyvän ottelun pelannut

Toisella jaksolla valkopaidat olivat jatkuvasti muutaman askeleen vastustajaansa edellä ja pallo alkoi löytää tiensä maaliverkkoihin. Hyvän 45-minuuttisen ainoa kauneusvirhe sattui 70 minuutin pelin jälkeen, kun Maskun Henri Salon onnistui tasoittaa ottelu lukemiin 1–1. Kotijoukkueen maalintekijöinä onnistuivat Jussi Ojala, Harri Suhonen ja Jere Suomalainen.

Hetki ennen voittomaalin syntyä valmentaja Uusitorppa karjaisi kapteenilleen ”Harri boksiin” ja Suhonen teki työtä käskettyä. Miro Puroston keskitys tavoitti Suhosen pään ja pallo kaivettiin toistamiseen Maskun maalista.

– Pitkästä aikaa tuli onnistuminen. Purolta tuli hyvä pallo ja tein siihen sellaisen tiikerisyöksyn, Suhonen myhäili.

Paikallispeli jaksaa sytyttää

FC Hämeenlinnan kapteeni totuttiin alkukaudesta näkemään puolustavana keskikenttäpelaajana, mutta kauden edetessä mies on pelannut yhä ylempänä. Hyökkäävä rooli tuntuu Suhoselle sopivan.

– Ihan mukavaa on ollut. Vähän erityyppistä siinä on pelata. Juho (Saarinen) pelasi tänäänkin keskikentän pohjalla niin hyvin, että en tiedä olisiko minulla sille paikalle enää mitään asiaakaan, Suhonen naurahti.

Kauden kolmas taisto Hämeenlinnan herruudesta odottaa FC Hämeenlinnaa ja Härmää ensi viikon lauantaina. Suhosella on jälleen sarjapisteiden lisäksi otteluun myös henkilökohtaisia tavoitteita. Maalikilpailu Härmän Tatu Mäkelän kanssa on nimittäin tällä hetkellä tasalukemissa.

– Kyllä paikallispelit aina sytyttävät. Lisäksi Tatu on ottelusta poissa korttitilin täyttymisen takia, joten nyt olisi hyvä sauma tehdä johtomaali, Suhonen ennakoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020