fbpx
Uutiset

Toinen jatkaa, toinen ei

41 vuotta ikää ja vielä jaksaa painaa.

HPK:n kapteeni Marko Tuulola päätti jatkaa 844 SM-liigaottelun mittaista uraansa ainakin vuodella. Hän allekirjoitti Kerhon kanssa vuoden jatkosopimuksen. Toinen kokenut puolustaja Jukka Laamanen sen sijaan lopettaa kolmen kultamitalin kirkastaman uransa ja siirtyy Kerhon myyntipäälliköksi.

– Hieno homma, että pääsimme valmennuksen ja seuran johdon kanssa yhteisymmärrykseen. Olen tosi tyytyväinen, Tuulola sanoi.

Kerhon kipparin mukaan huono viime kausi jätti paljon paloa pelaamisen jatkamiseen.

– Ei tuollaiseen vuoteen halua lopettaa. En ollut tyytyväinen omaan peliini enkä joukkueen menestykseen, joten en halunnut naulata hokkareita naulaan, Tuulola kertoi syyt jatkamiseen.

Laamanen pelasi SM-liigassa 644 ottelua. Hän oli voittamassa HPK:n ainoaa suomenmestaruutta keväällä 2006 ja juhli SM-kultaa myös kahtena seuraavana vuonna Oulun Kärppien kanssa.

– Lopettaminen on pitkän ajan pohdinnan tulos. Pelaamisen on parempi antaa olla, jos tuntee, ettei sisäistä paloa ole riittävästi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei intohimoa riittäisi tehdä asioita liikunnan parissa kaukalon ulkopuolella. HPK on minulle sydämen asia, ja on hienoa olla mukana, Laamanen sanoo.

Veteläisestä markkinointijohtaja

Kerho vahvistaa markkinointiosastoaan myös hämeenlinnalaisella Heikki Veteläisellä, josta tulee seuran markkinointijohtaja. 44-vuotias Veteläinen on aikaisemmin työskennellyt paperiteollisuuden eri tehtävissä 15 vuoden ajan.

– Yleisö huomaa ensi kaudella, että ottelutapahtuma on viihtyisämpi. Haluan myös, että yhteistyökumppanit kokevat meidät mielekkääksi markkinointivälineeksi, Veteläinen kertoo.

HPK:n toimitusjohtajan Risto Korpelan mukaan seura haluaa panostaa myyntityöhön.

– Olemme tehneet säästöjä, mutta nyt painamme kaasun pohjaan markkinointipuolella, Korpela lupaa.

Laaksokin jatkaa ja Mielonen tulee

HPK julkisti Tuulolan jatkosopimuksen lisäksi maanantaina, että kesken viime kauden seuraan Bluesista siirtynyt Aleksi Laakso jatkaa Kerhossa kolmen vuoden sopimuksella. Uutena pelaajana Kerho hankki riveihinsä puolustaja Juho Mielosen Porin Ässistä. Mielonen pelasi viime kaudella Ässien lisäksi lainalla HIFK:ssa ja Ruotsin Allsvenskanissa Morassa.

Kerhon päävalmentaja Ari-Pekka Selin on tyytyväinen tuoreimpiin pelaajasopimuksiin.

– Aleksi antoi hyvät näytöt viime kaudella Hämeenlinnassa. On selvää, että hänen taitavuutensa on huomattu muuallakin, sillä onhan hän tällä hetkellä mukana Jukka Jalosen EHT-ryhmässä, itsekin kaksi viikkoa maajoukkueen mukana jatkava Selin sanoo.

– Juhoa valmensin pari vuotta sitten ja tunnen hänet erittäin hyvin, valmentaja jatkaa.

HPK:lla on sopimuksessa 20 pelaajaa. Lisäksi harjoitusringissä on viime kauden A-nuorten joukkueesta maalivahti Juuse Saros, puolustajat Ville-Veikko Eerola, Petteri Nikkilä, Paavo Ylipaino ja Juuso Vainio ja hyökkääjä Marko Rairama. Kerho hakee joukkueeseensa vielä ainakin ykkössentteriä ja -puolustajaa. (HäSa)

Asiasanat

Menot