Uutiset

Toinen käsi kiinni pronssiin

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaiset ottivat torstaina ensimmäisen kiinnityksen Mestaruusliigan pronssimitaleihin. Kerho voitti tällä kaudella ensimmäistä kertaa LP Kangasalan ja saa kaulaansa himmeimmät mitalit, jos se voittaa lauantaina Kangasalla tai viimeistään sunnuntaina Hämeenkaaressa.

Voitto oli Kerholle ansaittu. Se vei ensimmäisen ja kolmannen erän näytöstyyliin. Päätöseräkin oli tulossa yhtä selvästi, mutta HPK oli hukata neljännen erän lopussa johtonsa. Kerho johti erää parhaimmillaan kymmenellä pisteellä ja loppuvaiheissa 21–14, mutta niin vain Kangasala vei erän jatkopalloille. Kerhon voittoa vieraat eivät kuitenkaan lopulta voineet estää.

Kerhon tahtipuikkoa heiluttivat tällä kertaa parhaiten Aneli Otineru ja Anna Boricheva. Otineru hyökkäsi erän verran pisteitä ja sai saldokseen lopulta 26 (+13). Vähillä virheillä pelannut Boricheva pääsi myös yli 20 pisteen (21/+18).

– Neljännessä saimme revittyä ison eron ja taisimme rentoutua liikaa. Niin ei saa käydä, mutta onneksi taistelimme vielä voiton kotiin, Boricheva huokaili.

Tilastoissa HPK oli eniten edellä torjunnoissa. Kerho koppasi Kangasalan hyökkäyksen 15 kertaa, kun Kangasala sai HPK-hyökkäyksen kiinni seitsemän kertaa. HPK otti pelkästään avauserässä kahdeksan torjuntapistettä.

– Pelasimme huonosti ja olimme arkoja. HPK nollasi meidät kahdeksalla kopilla ja meillä tuli löröt housuun, harmitteli Kangaslan valmentaja Tuomas Alatalo.

Pitkiä syöttöputkia

Boricheva viihtyi neljännessä erässä syöttöruudussa 1–3-tappioasemasta 13–3-johtoon asti. Hyviä syöttöputkia sai aikaan myös Karoliina Friberg, jonka aloitukset siivittivät kotijoukkuetta karkumatkalle sekä ensimmäisessä että kolmannessa erässä.

– Alussa näytti siltä, että peli tulee meille liiankin helposti. Meillä on ollut ongelmana pitää tasoa yllä helposti tulleiden erien jälkeen. Syöttöruudussa tuntui hyvältä. Sain hyviä osumia, ja syötöstäni on tullut varma, Friberg kertoi.

HPK ja Kangasala saivat valmistautua ensimmäiseen pronssipeliin yhtä kauan, koska kumpikin hävisi välieräsarjan suoraan neljässä ottelussa.

– Aluksi finaalipaikan meneminen harmitti, mutta pääsimme siitä nopeasti yli. Lähdimme välittömästi saavuttamaan pronssia, Friberg sanoi.

Kuusikko alkutaipaleella

HPK:lla on lauantaina mahdollisuus varmistaa, ettei Hämeenkaaressa pelata enää naisten lentopalloa pääsarjatasolla. Kerhon lauantain voitolla kausi on ohi, ja pelejä jatketaan syksyllä Pullerin hulppeassa urheilutalossa.

– Meillä on vielä paljon parannettavaa. Olemme kuusikon kanssa moneen muuhun joukkueeseen verrattuna alkutaipaleella. Tavallaan peli koko ajan paranee, mutta silti se myös ailahtelee koko ajan. Peli oli meiltä ok, mutta henkseleitä ei voi paukutella, HPK:n päävalmentaja Jukka Koskinen sanoi.

Ottelun päätuomari Arto Muro aiheutti ottelun aikana hämmennystä kummassakin joukkueessa. Koskinen selvisi yhdellä huomautuksella, mutta Kangasalan penkki sai neljännessä erässä punaisen kortin. Se tiesi Kerholle pistettä, joka saattoi olla erän lopussa jopa ratkaiseva.

– Jännittävä pelihän tämä oli, tosin vain päätuomarin osalta. Hän vihelsi meiltä kohtuullisen puhtaan takapassin, eikä sen jälkeen tiennyt, mikä linja on. Puolin jo toisin meni läpi välillä ihan mitä vain. Yhtäkkiä puhdas sitten vihellettiin. Päätuomari teki tuomitsemisen itselleen todella vaikeaksi, Koskinen ihmetteli. (HäSa)

Asiasanat